Home Blued

Blued

bluedBlued; het grootste gay sociale netwerk ter wereld met ruim 27 miljoen gebruikers. Blued geeft je de mogelijkheid om te connecten met andere gay en bi mannen. Deel foto’s van jezelf en je leven, ga live, chat met lokale mannen of neem deel in één van de vele groepen om evenementen te plannen. Blued typeert zichzelf niet als gay dating app maar daar wordt het natuurlijk wel voor gebruikt door leden. In Nederland heeft het sociale netwerk niet veel gebruikers. Mocht je meer op zoek zijn naar seksdating dan is Gaybuddy waarschijnlijk een betere optie.

Bezoek Gaybuddy

Hoe werkt het?

Om te beginnen dien je je eerst aan te melden in de app. Als je dit gedaan hebt dan kun je je eigen profiel invullen en opleuken met je beste foto’s. Daarbij kun je zelf bepalen of je foto’s aan iedereen laat zien of privé houdt. Als je wilt kun je Instagram synchroniseren met je Blued account. Alles wat je dan op Instagram post wordt dan automatisch ook op Blued gepubliceerd in je profiel. Profielen met een geel vinkje zijn handmatig geverifieerd als echte profielen. De app controleert een in-app video van 10 seconden met de geüploade profielfoto om te bepalen of die afbeelding echt die van de persoon is die de gebruikersaccount gebruikt.

Zoek bij je in de buurt om de lokale hotties te bekijken of verplaats jezelf virtueel naar de andere kant van de wereld. Met behulp van de uitgebreide filters kun je vrijwel iedereen vinden die je zoekt. Chat met iedereen waar je mee wilt praten. Je kunt binnen de app eenvoudig met iemand contact opnemen als je iemand leuk vindt en benieuwd bent naar de man. Eenmaal in gesprek kun je foto’s delen, video’s, audiofragmenten maar je kunt ook live gaan. Blued geeft haar gebruikers de mogelijkheid om live te gaan om te laten zien hoe het leven er om hen heen uitziet. Dit kun je delen in privegesprekken maar ook openbaar. Bovendien kun je ook deelnemen aan groepsgesprekken.

App StoreGoogle Play

Onderdeel van de Blued app is de feed. Dit is een eindeloze stroom foto’s of video’s die zijn geplaatst door mensen die je volgt. Net zoals bij Facebook toont de feed posts van mensen bij je in de buurt of trending-berichten van over de hele wereld. De grid toont de gebruikers die bij je in de buurt zijn. Deze gebruikers kun je volgen of benaderen voor een één-op-één gesprek. Als je meer over iemand wilt weten en hoe deze persoon leeft dan kun je de persoon volgen zoals je dat ook bij andere sociale netwerken kunt. Zo kun je zelf ook je eigen netwerk van volgers opbouwen.

blued app

Gratis?

Bijna alle functies in de app zijn volledig gratis. Om toch inkomsten te hebben plaatst men op verschillende plaatsen in de app advertenties. Deze worden door sommige gebruikers als zeer irritant ervaren maar dat is nu eenmaal de werkwijze van deze app. Het is niet mogelijk om te betalen voor een advertentievrije versie van de app op dit moment. Er is echter wel een vorm van aankoop mogelijk in de app en dat zijn Beans. Dit is de digitale valuta van de dating app waarmee je cadeaus voor andere leden kunt kopen. Deze kun je in de app aanschaffen of verdienen door je live video’s.

Gay leven

Heb je een interessant leven waarin het gay zijn centraal staat of ga je naar een evenement? Op Blued kun je live gaan waardoor gebruikers overal ter wereld een kijkje in het gay leven kunt geven zoals het er in Nederland aan toe gaat. Als je een Blued ster word dan kun je er zelfs rewards mee verdienen.

Over Blued

De dating app is opgericht in 2012 waarna het gestaag in ledenaantal gegroeid is. Met meer dan 200 werknemers en kantoren in Beijing en London maar ook in de Verenigde Staten en Thailand werkt het bedrijf dagelijks aan het leveren van de beste gebruikerservaring. Als je er nog niet veel over gehoord hebt dan komt dit waarschijnlijk door het feit dat veel van de gebruikers in Azië wonen. Het is van origine een Chinese app waarna het pas sinds kort de pijlen op het westen richt. Toch komt al meer dan een vijfde van de gebruikers uit een ander land dan China waarmee het gebruikers in meer dan 190 landen en regio’s heeft. De app is vertaald in negen talen maar nog niet in het Nederlands. In 2017 is er een wereldwijde samenwerking ingegaan tussen Blued en Hornet, een gay dating app.