Home BLK

BLK

blk app
Kijk, Match, Chat: de slogan van een nieuwe dating app met de naam BLK. Als overduidelijke afkorting van ‘Black’ weet iedereen meteen waar deze app voor bedoeld is: een exclusieve community voor alleenstaande zwarte mannen en vrouwen. Althans, dat is de eenvoudige missie waarmee deze app waardevol wil zijn voor deze doelgroep.

Ze kunnen er zinvolle contacten vinden en mensen die dezelfde voorkeuren en interesses delen. Als je op zoek bent naar een specifieke app die zich richt op alleenstaande zwarte mannen en vrouwen, dan kan BLK een geschikte dating app voor je zijn.

Het is echter goed om te weten dat deze app vooral populair is in Amerika en Canada en daarom kom je (nog niet) veel actieve leden tegen in Nederland. Daarom raden wij op dit moment deze dating app aan met meer Nederlandse singles – van alle etniciteiten en met uiteenlopende overtuigingen:

Bekijk het beste alternatief

Voor wie is het?

BLK is een populaire dating app die specifiek gericht is op zwarte singles. Het is een leuke en gemakkelijke dating app die zich richt op het vormen van een zwarte community. Het is een van de meest populaire dating apps in deze community en is niet alleen voor kortstondige relaties. Uit meerdere recensies blijkt namelijk dat de app zich echt richt op lange termijn relaties en misschien zelfs wel een huwelijk. Je kunt hier mensen ontmoeten bij jou in de buurt, chatten met andere en deel uitmaken van deze exclusieve community.

Hoe werkt het?

Allereerst dien je de app te downloaden op je smartphone, waarna je direct een account kunt aanmaken en je kunt registreren. De app werkt gemakkelijk en het is niet moeilijk om te aan te melden. Je kunt je ook aanmelden via Facebook, waardoor de aanmelding nog sneller kan verlopen. Nadat je een account hebt aangemaakt dien je een aantal dingen in te vullen. Bijvoorbeeld je geslacht, naar wat voor iemand je op zoek bent en hoe oud je bent. Verder moet je een of meerdere foto’s toevoegen om je account compleet te maken.

Je kunt een kleine biografie over jezelf schrijven zodat mensen gelijk wat meer over je te weten kunnen komen. Het is slim om iets meer over jezelf te vertellen zodat je account meer opvalt en de kans groter is dat je iemand ontmoet met dezelfde interesses.

Swipen á la Tinder

Nadat je een account hebt aangemaakt is het gemakkelijk om de app te gebruiken. De interface is goed vormgegeven en je kunt snel en gemakkelijk alles vinden. De app heeft de mogelijkheid om door een gepersonaliseerde lijst met profielen te bladeren.

Je kunt dan naar rechts vegen als je geïnteresseerd bent in deze persoon of naar links als je dit niet bent. Ook kun je kiezen voor het kroontje, wat betekent dat je deze persoon erg leuk vindt. Het principe is hier eigenlijk hetzelfde als bij Tinder en veel andere dating apps. Vinden jullie elkaar allebei leuk? Dan heb je een match en kun je met elkaar chatten.

In de app zijn meerdere symbolen te vinden die je naar verschillende pagina’s leiden. Zo kun je naar je gesprekken en matches en naar je eigen profiel om deze te kunnen wijzigen. Alles is op een overzichtelijke manier vormgegeven zodat je snel doorhebt hoe de app te gebruiken is.

blk app

Is de app betrouwbaar?

Net zoals bij iedere dating app kan het zijn dat je mensen tegenkomt met foute bedoelingen. BLK doet er alles aan om deze personen zo veel mogelijk te weren van de site, maar je zult zelf ook op je hoede moeten zijn. Je kunt profielen bekijken en de meeste mensen zullen een of meerdere foto’s van zichzelf hebben en een leuke bio. Als je het gevoel hebt dat er iets niet helemaal klopt, is het beste om het contact direct te verbreken.

BLK doet enorm zijn best om een veilige en betrouwbare omgeving te creëren. Zo is op de website ook terug te lezen dat je data en privacy ten alle tijden worden beschermd. Als je vragen hebt of een opmerking hebt dan kun je contact opnemen met de service. Je kunt een mailtje sturen, maar ook is het mogelijk om te bellen op doordeweekse dagen.

Gratis of betaald

BLK is gemakkelijk in gebruik en heeft als voordeel dat je je eigen locatie kunt invullen. Zo kun je gemakkelijk een mogelijke match vinden die niet te ver weg woont. Doordat random profielen aan je worden voorgelegd kun je op een hele snelle manier daten. Verder heeft de app als voordeel dat je volledig gratis gebruik kunt maken van de app. Je kunt met een gratis account andere leden zoeken en chatten. Ook is het mogelijk om een betaald abonnement af te sluiten.

Met een Premium lidmaatschap krijg je wat extra functies tot je beschikking, zoals de mogelijkheid om profielen terug te spoelen om ze een tweede kans te geven. Ook kun je meerdere mensen ‘super liken’ en je profiel verhogen zodat je in de categorie van topprofielen in jouw regio terecht komt. Het laatste voordeel van een betaald abonnement is dat je geen last meer hebt van advertenties in de app en zo een ononderbroken ervaring hebt. Dit wat je krijgt met het Premium lidmaatschap van BLK:

  • Spoel mensen terug om ze een tweede kans te geven.
  • Stuur 5 Superlinks per dag om je te onderscheiden van de massa en te laten weten dat je echt geïnteresseerd bent.
  • Geef je profiel elke maand een boost om gedurende 30 minuten een van de topprofielen in je regio te zijn.
  • Stuur een onbeperkt aantal likes naar andere leden.
  • Ervaar de app ononderbroken door advertenties.

In aanvulling op al het bovenstaande is er een upgrade van het Premium lidmaatschap wat Elite wordt genoemd. Met het Elite lidmaatschap krijg je toegang tot alle functies van het Premium lidmaatschap, maar ook kun je zien wie jou leuk vindt.

BLK app

Om BLK uit te proberen moet je uiteraard de app downloaden. Deze is beschikbaar in de app store van je apparaat, bijvoorbeeld Google Play of Apple App Store. De BLK app is gebruiksvriendelijk en werkt zoals iedere swipe-app waarbij je foto’s te zien krijgt van andere gebruikers die je naar links en rechts kunt swipen.

App StoreGoogle Play

Over BLK

BLK is een app die is opgericht in 2017 door Match Group en is dus een vrij nieuwe app. Match is onder andere ook de eigenaar van dating apps zoals Tinder, Meetic en OkCupid, waardoor het een grote speler is in deze markt. De dating app bestaat inmiddels drie jaar en wordt geleid door Jonathan Kirkland. Sinds het begin van de app zijn er meer dan 4 miljoen mensen die zich hebben aangemeld, waarvan 55% mannelijk en 45% vrouwelijk. De leden zijn vooral afkomstig uit de Verenigde Staten en Canada.

Naast dat het een manier is voor zwarte singles om elkaar te ontmoeten, heeft Kirkland ook het doel om een community voor verandering te creëren in deze tijden waar het zo hard nodig is. Kirkland is onder andere actief bezig geweest voor zwarte vrouwen en tijdens de recente verkiezingen in Amerika. Zo is BLK dus niet alleen een dating app, maar een belangrijk onderdeel om de zwarte community te versterken.

Veelgestelde vragen

Is BLK voor iedereen?

Nee, BLK is gemaakt voor de zwarte gemeenschap.

Is BLK gratis?

Ja, BLK is gratis. Er zijn echter wel beperkingen als gratis lid. Een Premium of Elite lidmaatschap is vereist om van de betaalde functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

Kun je swipen op BLK?

Ja, swipen op BLK is mogelijk. De werkwijze van de app is vergelijkbaar met die van Tinder.

Wat is de minimumleeftijd voor BLK?

Iedereen die meerderjarig is kan zich aanmelden op de datingsite. Voor Nederlandse gebruikers geldt een leeftijd van 18 jaar en ouder. De minimumleeftijd verschilt per land aangezien meerderjarigheid per land kan verschillen.

Heeft BLK een website?

Nee, BLK is enkel beschikbaar als dating app.