Home Blendr

Blendr

Blendr, een plaats om te chatten en over je leven te schrijven. Zo omschijft de dating app zichzelf. Het is een zogenoemd sociaal ontdekkingsnetwerk voor iedereen die met vrienden in contact wil blijven, nieuwe mensen wil ontmoeten of wil daten voor een relatie. Blendr opereert op het netwerk van Badoo, dat in Nederland veel gebruikers heeft. Op deze manier ben je lid bij Blendr maar kun je ook in contact komen met de leden van Badoo. De mogelijkheden, features en betaalde functies zijn exact hetzelfde. Om deze reden raden we het aan om bij het grotere Badoo lid te worden in plaats van Blendr.

Hoe werkt Blendr?

Lid worden bij Blendr kost niets. Het aanmelden en het creeren van je persoonlijke account met profiel is gratis. Om lid te worden kun je je registreren met je e-mail adres maar ook met een sociaal netwerk koppeling zoals dat van Facebook. Als je van de laatste optie gebruik maakt dan kun je eenvoudig en snel foto’s en andere informatie overnemen en gebruiken op Blendr. In je profiel heb je voldoende ruimte om te laten wie je bent en wat je zoekt. Je kunt foto’s en video’s van jezelf plaatsen inclusief je interesses en eigenschappen. Nadat je profiel ingevuld is en je foto’s gecontroleerd kun je zoeken naar mensen bij je in de buurt. Iedere dag komen er nieuwe leden bij doordat Badoo continu een nieuwe stroom met leden heeft. Je kunt zoeken op online leden in je eigen woonplaats maar ook op bepaalde interesses in een groter gebied. De app laat bovendien niet je exacte locatie zien maar een geschatte afstand tot iemand anders. Zo kan niemand precies achterhalen waar je op dat moment bent. Het voordeel van het Badoo netwerk is bovendien dat je gratis berichten kunt lezen en versturen; dit is iets wat andere dating apps vaak niet aanbieden.

Bezoek Badoo

blendr app

Kennismakingsspel

Het Kennismakingsspel is onderdeel van het Badoo netwerk en speelt een grote rol in het ontmoeten van nieuwe mensen. Het spel werkt op dezelfde manier als de andere swipe-apps. Blendr toont je foto’s van leden wiens interesses overeenkomen met die van jou. Je kunt vervolgens zelf kiezen of je ze wilt ontmoeten of niet. Stel voordat je begint je zoekcriteria in om te voorkomen dat mensen voorbij komen in wie je geen interesse hebt. In de “Vinden jou leuk” sectie kun je alle leden zien die “Ja” gestemd hebben op je profiel. Deze sectie is niet toegankelijk voor de gratis lid, alleen voor leden met Blendr Premium. Als jij en ander elkaar leuk vinden dan is er een match. Je kunt contact opnemen met de matches uit het Kennismakingsspel. In de berichtenlijst worden je matches weergegeven met een hart-icoon zodat je deze kunt onderscheiden van andere berichten.

Blendr Premium

Blendr Premium helpt je om meer aandacht te krijgen, beter op te vallen tussen alle andere leden waardoor je sneller meer mensen leert kennen. Het lidmaatschap geeft je een aantal exclusieve functies die de gratis leden niet ter beschikking hebben. Zo krijg je meer features tijdens het chatten, kun je gerichter zoeken naar nieuwe mensen, populaire leden benaderen, de onzichtbare modus benutten en zien wie jou leuk vond in het Kennismakingsspel. Vooral dit laatste is een effectief voordeel omdat je van tevoren al weet wie jou leuk vindt. Je kunt bovendien zien wie jou als favoriet heeft toegevoegd. Deze informatie voor insiders kun je eenvoudig tot je voordeel gebruiken om meer succes te hebben op Blendr. Het Premium lidmaatschap is een abonnement welke automatisch verlengd wordt. Houdt hier rekening mee als je er gebruik van maakt.

Voor wie het?

Als sociaal ontdekkingsnetwerk is Blendr voor iedereen toegankelijk. De enige echte harde voorwaarde is dat je minimaal 17 jaar oud bent. De dating app wordt voornamelijk gebruikt om te daten maar ook zijn er leden die vrienden willen maken, alleen willen chatten of alleen willen rondkijken wat er zoals aan leden beschikbaar is. Met andere worden, het ledenbestand is enorm divers met mensen uit alle hoeken van de samenleving en uiteenlopende leeftijden.

Bezoek Badoo

Over Blendr

Blendr is opgericht door de eigenaar van Grindr, een populaire gay dating app. De oprichting vond al in 2011 plaats waarna het uitgebreid in verschillende media uitgelicht werd als de dating app met potentie. Zo werd er over de app geschreven in de NYTimes, Forbes en veel meer internationale media-outlets. In de beginjaren van de dating apps was de werkwijze zoals dat van Blendr nog speciaal en uniek. Inmiddels zijn we vele jaren verder en is Blendr eigendom geworden van een ander bedrijf.