Home Flirten Dit is de beste ‘pick-up line’ die vrouwen kunnen gebruiken

Dit is de beste ‘pick-up line’ die vrouwen kunnen gebruiken

1 minuten leestijd
0
vrouw app

Zodra je het woord ‘pick-up line’ hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan een afgezaagde zin. “Geloof je in liefde op het eerste gezicht of zal ik nog een keer langslopen?” Zo langzamerhand kent iedereen deze foute openingszinnen wel een keer. Maar niet alle openingszinnen zijn per definitie fout, want sommige zinnen werken juist heel goed om het ijs te breken.

Openingszinnen – die al dan niet zijn ingestudeerd – zijn eigenlijk gewoon een manier om een gesprek te openen. Het is een tactiek die vaker door mannen wordt gebruikt, maar ook voor vrouwen is het een effectieve strategie om een man te strikken. Vooral voor vrouwen die hoog scoren op één specifieke persoonlijkheidseigenschap zijn openingszinnen supereffectief – daarover later meer.

Het onderzoek naar openingszinnen voor vrouwen is daarentegen lang niet zo vergevorderd als dat van de openingszinnen voor mannen. En daarom hebben drie vrouwelijke onderzoekers van verschillende Amerikaanse universiteiten hun krachten gebundeld om de beste pick-up lines voor vrouwen te onderzoeken. De resultaten zijn nu gepubliceerd in het vakblad Evolutionary Behavioral Sciences.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De beste openingszin voor vrouwen

Om de beste openingszinnen voor vrouwen te bestuderen, rekruteerden de onderzoekers 96 mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot 96 jaar. Alle deelnemers kregen 10 categorieën van veelgebruikte vrouwelijke pick-up lines te zien en mochten beoordelen hoe effectief deze zouden zijn als vrouwen ze zouden gebruiken. Dit zijn die tien categorieën, gerangschikt op het meest effectief tot het minst effectief voor vrouwen:

  1. Direct om een date vragen
  2. Iets delen wat ze in gemeen hebben
  3. Een telefoonnummer geven of vragen
  4. Indirect hinten naar een date
  5. Vragen of diegene single is
  6. Een compliment geven
  7. Een persoonlijke vraag stellen
  8. Iets grappigs zeggen om de ander te laten lachen
  9. Informeel gedrag
  10. Subtiele hallo

De resultaten toonden aan dat de meest effectieve pick-up lines voor vrouwen vooral direct zijn. Om een date vragen is de beste openingszin van het onderzoek kort gevolgd door het delen van iets dat beiden in gemeen hebben. Op de derde plaats komt het delen of vragen om een telefoonnummer, wat ook een directe benadering is.

De resultaten toonden ook aan dat extraversie een belangrijke eigenschap is voor het succes met openingszinnen. Vrouwen die extravert zijn maken de openingszinnen effectieven, waarschijnlijk omdat ze brutaler zijn in het benaderen van een potentiële partner.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Flirten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

OkCupid voegt Nederlands toe als voorkeurstaal

Liefde kent geen grenzen. Maar het helpt wel als je een datingapp in je eigen taal kunt ge…