Home BeNaughty

BeNaughty

benaughty
BeNaughty, of vertaald naar het Nederlands: “Wees stout”. En als we het over ‘stout’ gedrag hebben, dan weten we allemaal waar het over gaat. Niet op zoek naar een liefdesrelatie? Geen zin in urenlange gesprekken over allerlei filosofische onderwerpen? Of nog erger: wekenlang chatten om niemand te vinden die dezelfde voorkeuren heeft als jij? Gelukkig is dat precies waar BeNaughty zich niet op richt. De datingsite is wel iets voor jou als je verlangt naar spannende contacten en casual dating.

BeNaughty werd gelanceerd in 2007 en is in al die jaren uitgegroeid tot een vrij bekende, internationale datingsite voor sekscontacten. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het aangaan van een seksrelatie lijkt BeNaughty een legitieme site, maar of dat echt zo is? Dat is nog maar de vraag.

Terwijl BeNaughty vele jaren bekend stond als een betrouwbare datingsite voor intieme chatgesprekken en contacten, is dat nu niet meer zo zeker. Hoewel de datingsite expliciet vermeldt dat ze geen fictieve profielen inzetten, lijken de gebruikers het daar niet mee eens te zijn. Daarom raden wij op dit moment deze datingsites aan die geen nepprofielen en chatmedewerkers inzetten:

Deze seksdating websites geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

Voor wie is het?

BeNaughty is niet voor preutse singles die niets liever willen het huisje-boompje-beestje. Het is ook niet bedoeld voor singles die iemand willen ontmoeten voor een liefdesrelatie. Waar het wel voor bedoeld is? Singles en niet-singles die hun stoute kant willen ontdekken. De makers van BeNaughty zijn daar vrij duidelijk in: “Binnen een paar minuten na het aanmaken van je account kun je beginnen met chatten met singles die op zoek zijn naar hete hookups.” Daarnaast is het uiteraard van belang dat je ouder bent dan 18 jaar gezien het seksuele karakter van de website.

Vanuit de basis is een datingsite als BeNaughty geschikt voor zowel mannen als vrouwen. In de promoties van BeNaughty valt echter op dat ze zich vooral richten op mannen. Voor hen is dat blijkbaar de doelgroep die ze willen aanspreken met de promoties. De meerderheid van de leden van deze datingsite komt uit Engelssprekende landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Europa. Aangezien BeNaughty een internationale datingsite is komen de gebruikers uit bijna alle landen van de wereld.

Hoe werkt het?

Hoe makkelijk het ook is om te kunnen chatten zonder inloggen, heeft dat natuurlijk het nadeel dat je geen eigen profiel kunt onderhouden. Daarom begint het bij websites zoals BeNaughty met het aanmaken van je profiel, dat overigens een snelle en eenvoudige klus is. Je geeft aan of je een man of vrouw bent, waar je naar op zoek bent en vult je e-mail, wachtwoord en locatie in. Dat is in eerste instantie voldoende om een profiel te creëren op de BeNaughty datingsite.

Gezien de seksuele aard van de datingsite hoef je daarna niet veel extra gegevens in te vullen. Je echte naam? Niet nodig. Je wensenlijst voor wat je zoekt in een partner? Ook niet nodig. Aangezien BeNaughty vooral bedoeld is voor casual dating, vragen ze eigenlijk alleen maar om de basiseigenschappen van jezelf. Het is alleen vereist om je leeftijd, lichaamstype en locatie in te voeren. Foto’s zijn optioneel. Hoewel je kansen op contacten aanzienlijk vergroten wanneer je wel een aantal (sexy) foto’s toevoegt, omdat andere leden die foto’s gebruiken om te beoordelen welke profielen ze bekijken, is het niet vereist.

Aanvullend op de basisinformatie in je BeNaughty-profiel is het mogelijk om meer van jezelf te delen. Ook dat is niet vereist, maar het vergroot wel de authenticiteit van je profiel. Want laten we eerlijk zijn: hoe meer informatie iemand over zichzelf deelt, hoe beter dat is om een beeld te vormen van deze persoon. Zoals jij anderen beoordeelt, zo beoordelen zij jou ook.

benaughty datingsite

Zoekopdrachten?

Zodra je profiel gereed is om getoond te worden aan andere gebruikers kun je op zoek gaan naar andere gebruikers. Dankzij het internationale bereik van de website en het relatief kleine aantal Nederlandse gebruikers is het verstandig om dit meteen goed te doen. Want als je niet op locatie zoekt, dan zie je alleen maar profielen die ver bij je vandaag zijn. Tenzij je nooit wilt afspreken of juist seksuele interesse hebt in mensen uit andere landen, is het dus verstandig om lokaal te zoeken – in Nederland, of eventueel in België.

BeNaughty heeft van de zoekpagina het startdashboard gemaakt zodat je na het inloggen eigenlijk direct kunt zoeken aan de hand van een aantal standaard zoekfilters. Bovenin kun je aangeven of je op zoek bent naar een man of vrouw, de leeftijdscategorie (bijvoorbeeld 18 t/m 35 jaar oud) en locatie. Mocht je nog meer willen filteren, dan zou je ook op seksuele voorkeur, etniciteit, lichaamstype, haarkleur en oogkleur kunnen zoeken. Maar de ervaring leert dat je daarmee een veel groot deel van de gebruikers uitsluit – iets wat niemand moet willen.

Eenmaal de filters ingesteld kan het zoeken beginnen. De resultaten worden vervolgens weergegeven in een fotogalerij met alleen de belangrijkste details van de gebruiker erbij vermeld. Trekt een profiel je aandacht? Tik op de foto en je wordt naar de volledige profielpagina van de betreffende gebruiker gebracht.

Berichten versturen

Een datingsite kan niet zonder communicatie tussen de leden. Anders zou het maar een rare ervaring zijn en niet veel meer dan een digitaal plakboek. BeNaughty heeft een vrij eenvoudig systeem waarmee je berichten kunt uitwisselen met andere gebruikers. Met dit berichtensysteem is het mogelijk om 1-op-1 te chatten, waarbij ook foto’s en video’s verstuurd kunnen worden. Het is zelfs mogelijk om live 1-op-1 videogesprekken te voeren.

Wat vooral handig is om te weten, is dat BeNaughty standaard gebruikmaakt van de functie ‘Promoot mijn account’. Dit is een functie waarmee de datingsite automatisch je profiel kan promoten aan andere (nieuwe) leden die voldoen aan je zoekcriteria. Deze functie is met name bedoeld om gesprekken sneller op gang te brengen en de activiteit op de website te stimuleren. Het is echter optioneel: uitschakelen is mogelijk vanuit de accountinstellingen.

benaughty chat

Extra functies

Waar veel dating apps kiezen voor swipen is dat BeNaughty niet mogelijk. In plaats daarvan heeft deze datingsite wel een swipe-achtige functie die min of meer hetzelfde doet. Wanneer je een profiel van een gebruiker bezoekt, dan kun je het profiel liken door op het hartje te tikken. Daarmee geef je aan dat je deze persoon leuk vindt, zoals de swipe naar rechts bij Tinder. Als je deze functie alleen maar wilt doen, dan ga je naar de Like Gallery waar je één voor één de leden kunt beoordelen met een Like of Pass. Als jij een gebruiker leuk vindt en de ander geeft jou ook een Like, dan is het een Match.

Een andere functie die het gebruik van de datingsite verrijkt is het uitgebreide meldingensysteem. Wie de datingsite gebruikt via een laptop of computer krijgt iedere keer een melding wanneer er iets gebeurt dat je aandacht verdient. Of het nu een nieuw bericht is, een bezoeker op je profiel of een Like op je profiel. Het is handig, maar het kan ook enorm afleiden als je populair bent op de website. Mocht je het willen, dan zijn deze meldingen uiteraard uit te schakelen in de accountinstellingen.

Terwijl het op veel nieuwere dating apps nog niet eens mogelijk is, heeft BeNaughty al vele jaren een veiligheidsfunctie ingebouwd waarmee mensen zich kunnen verifiëren. Het heet ‘Verified Member’: een feature waarmee je je profiel aan de hand van SMS of chat kunt verifiëren. Zo weten anderen dat je een bestaand persoon bent en andersom weet jij dat ook wanneer iemand deze batch heeft.

Gratis of betaald

Iedereen die lid wordt van BeNaughty begint als een gratis lid. Een profiel aanmaken, foto’s toevoegen en zoeken tussen andere gebruikers kan allemaal kosteloos. Als gratis lid heb je toegang tot de meeste functies van de datingsite, maar het is wel beperkt. Zo kun je niet het gehele profiel van andere gebruikers bekijken, niet de volledige foto’s en ook kun je niet onbeperkt berichten versturen. Als gratis lid kun je slechts slechts naar 5 verschillende leden per dag een bericht versturen. En dat zijn er doorgaans niet echt veel.

Wie gebruik wil maken van alle mogelijk opties van de datingsite kan een abonnement nemen. De BeNaughty-abonnementen zijn in verschillende vormen beschikbaar, waarbij het goedkoopste abonnement slechts iets meer dan 15 euro kost. Deze abonnementen zijn beschikbaar voor periodes van 1 en 3 maanden. Houdt er rekening mee dat de abonnementen automatisch verlengd worden. Dit zijn de kosten van de individuele BeNaughty-abonnementen:

  • 1 dag Trial voor $0.99
  • 1 week Trial voor $5.00
  • 1 maand voor $28.80
  • 3 maanden voor $48.60

Aangezien BeNaughty regelmatig acties heeft zou het kunnen lonen om te wachten tot er weer een actie is. Daarmee kun je in sommige gevallen tot wel 40% van de totaalprijs van het abonnement besparen. Daarnaast heeft BeNaughty geregeld een 3-dagen-gratis actie lopen of een 1-week-gratis uitproberen promotie.

Deze seksdating websites geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

Over BeNaughty

Datingsite BeNaughty is een zogenoemde ‘oude rot in het vak’. Het bestaat namelijk al sinds 2005, toen twee ondernemers onder de naam Cupid plc inzagen dat er een markt was voor casual dating. Niet lang daarna, in 2006, werd BeNaughty toegevoegd aan een groter netwerk van datingsites dat zich richtte op dezelfde doelgroep. Het jaar erop had dit netwerk al meer dan 1 miljoen abonnees, in een tijd waarin smartphone apps nog niet bestonden. Datzelfde jaar werd BeNaughty gelanceerd en het gehele netwerk groeide de jaren erna tot maar liefst 13 miljoen abonnees.

In februari 2013 was het beursgenoteerde Cupid plc het onderwerp van het programma BBC Radio 5live Investigates. Gratis gebruikers van de seksdating website vertelden tegen de BBC dat ze veel berichten hadden ontvangen van potentiële dates, maar dat het aantal berichten dramatisch afnam toen ze betaalden voor een lidmaatschap om de berichten te kunnen antwoorden. Het bedrijf ontkende dat het zelf de berichten verstuurde om gebruikers te verleiden een lidmaatschap te nemen.

Onderzoek door de Oekraïense krant Kyivpost ondersteunde het BCC-verhaal in maart 2013, toen het aantoonde dat Cupid nepprofielen gebruikte. De ‘sociale media managers’ van het bedrijf, die de taak hadden om gebruikers te verleiden, bevonden zich in Oekraïne.

Met deze rijke historie werd het netwerk in 2013 verkocht aan een andere partij met de naam NSI (Holdings). Nog steeds is BeNaughty onderdeel van een casual dating netwerk dat bestaat uit meer dan 200 individuele datingsites die allemaal dezelfde database delen. Alleen is het nu mogelijk niet meer het bezit van NSI (Holdings). Inmiddels is BeNaughty eigendom van UnikeyInt Ltd, een bedrijf dat opereert vanuit Slovenië.

Veelgestelde vragen

Is BeNaughty voor iedereen?

Nee, dat is het niet. Het is bedoeld voor mensen en seksueel getinte gesprekken willen voeren en contact willen leggen met gelijkgestemden.

Is BeNaughty gratis?

Ja, BeNaughty is gratis. Er zijn echter wel beperkingen als gratis lid. Een abonnement is vereist om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

Kun je swipen op BeNaughty?

Nee, BeNaughty heeft geen mogelijkheid om te swipen. De datingsite heeft wel een gelijkwaardige functie waarmee je profielen kunt beoordelen met een Like of Pass.

Wat is de minimumleeftijd voor BeNaughty?

Iedereen die meerderjarig is kan zich aanmelden op de datingsite. Voor Nederlandse gebruikers geldt een leeftijd van 18 jaar en ouder. De minimumleeftijd verschilt per land aangezien meerderjarigheid per land kan verschillen.

Heeft BeNaughty een app of website?

Datingsite BeNaughty is exclusief beschikbaar als datingsite. Hoewel de datingsite te bezoeken is vanaf een smartphone of tablet is er geen app beschikbaar.