Home BDSMzaken

BDSMzaken

bdsmzaken
Tegenwoordig zijn datingsites steeds populairder aan het worden. Vrijwel elke single maakt wel gebruik van een datingapp of een datingwebsite. Aangezien de populariteit zo gegroeid is, zijn er ook veel datingsites ontstaan die zich richten op een specifieke doelgroep. Zo zijn er bijvoorbeeld datingsites die zich richten op een bepaalde leeftijdscategorie, interesse of cultuur. Een van deze datingsites is BDSMzaken: een website voor mensen die geïnteresseerd zijn in BDSM – wat staat voor Bondage Dominance Sadomasochism en Masochism.

BDSM is een hele specifieke manier van seksuele beleving, vooral bedoeld voor mensen die belangstelling hebben voor vrijwillige machtsverhoudingen binnen relaties. In dit interessegebied is BDSMzaken al jaren de koploper en place to be, naar eigen zeggen is het zelfs ‘de grootste Nederlandstalige BDSM ontmoetingsplaats’.

We vertellen je meer over voor wie deze website bedoeld is, of het betrouwbaar is en hoe de inschrijving en het gebruik in zijn werk gaat. Lees dus vooral verder als je geïnteresseerd bent in meer informatie over BDSMzaken. Heb je nog geen partner en zoek je iemand die geïnteresseerd is in BDSM? Dan raden wij deze datingsites aan:

Deze seksdating websites geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

Voor wie is het?

Er bestaat maatschappelijk gezien nog steeds veel onbegrip over BDSM. Dit komt vooral doordat veel mensen niet precies weten wat het inhoudt. Daardoor lopen de meeste BDSM’ers ook niet te koop met hun voorkeuren en verlangens. Zij kunnen dit in de meeste gevallen niet delen en bespreken met vrienden en familie, of misschien zelfs wel niet met hun eigen partner. Daarom biedt BDSMzaken een uitkomst door een veilige omgeving te bieden waar gelijkgestemden elkaar kunnen ontmoeten.

De website is specifiek gericht op mensen die geïnteresseerd zijn in BDSM en je hoeft je hier dus ook niet te generen voor je voorkeuren of verlangens. Hier vind je namelijk vrijwel alleen maar mensen die in een vergelijkbare situatie zitten als jij en tevens kun je zo anoniem blijven als je zelf wilt.

BDSMzaken is de afgelopen jaren gegroeid van een eenvoudige informatieve website tot een echte community waar deelnemers contacten kunnen leggen en elkaar kunnen ontmoeten. Het doel van de site is daarom ook tweedelig. Allereerst is het een veilige plek waar iedereen kan zijn wie hij of zij wil zijn en daarnaast verschaft de site op een serieuze manier meer informatie over BDSM. De website is zowel geschikt voor de nieuwsgierige ontdekker, maar biedt ook zeker genoeg mogelijkheden voor de doorgewinterde BDSM’er.

Waar je mag zijn wie je wilt zijn.

Hoe werkt het?

Je kunt je gemakkelijk aanmelden bij BDSMzaken en dit kan in eerste instantie gratis. Zonder betaling zijn een aantal functies al bereikbaar, maar als je alle functionaliteiten van de website wilt gebruiken dan is een betaling vereist. De aanmeldprocedure wordt met zorgvuldigheid gedaan. Je moet namelijk een redelijk grote vragenlijst invullen en je antwoorden uitgebreid toelichten. Dit kost natuurlijk wat extra moeite, maar zorgt er ook voor dat er alleen leden zich aanmelden die dezelfde intenties hebben.

Op de website kun je vervolgens chatten met andere leden en mensen ontmoeten om een eventueel mee af te spreken. Daarnaast zijn er ook een groot aantal andere pagina’s te vinden waar je onder andere meer te weten kunt komen over BDSM. Zo is er een bijvoorbeeld een categorie ‘informatief’ met meer serieuze informatie. Ook kun je op BDSMzaken verhalen en dagboeken lezen van andere leden. Hier kun je bijvoorbeeld fantasieën, belevenissen en andere ervaringen lezen. Je kunt tevens checklists bekijken en er zelf een maken om te je eigen voorkeuren te ontdekken.

Op de site is ook een kopje ‘advertenties’, waar je meer kunt lezen over naar wat voor iemand anderen op zoek zijn en waar je zelf ook een advertentie kunt plaatsen met je eigen wensen. Als lid kun je je ook aanmelden bij verschillende groepen.

bdsmzaken

Is BDSMzaken betrouwbaar?

BDSMzaken is al ruim meer dan 20 jaar de grootste Nederlandstalige BDSM ontmoetingsplaats. Het is een laagdrempelige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en is daarnaast veilig en vertrouwd. Door de uitgebreide vragenlijst die je moet invullen bij je aanmelding, wordt de kans kleiner dat er mensen zich aanmelden met slechte bedoelingen. Hierdoor zijn er ook minder fake profielen, waardoor de kans op een date ook een stuk groter wordt. BDSMzaken is daarom een veilige plek waar iedereen kan en mag zijn wie hij of zij wil zijn.

Wel is het goed om te weten dat door de aard van het onderwerp het niet vreemd is dat de website expliciete inhoud bevat. Dit kan voor sommige mensen aanstootgevend zijn, waardoor het belangrijk is om dit in je achterhoofd te houden als je je aanmeld bij de site. De website is namelijk ook een verzamelplaats van kennis, fantasieën, afbeeldingen en ervaringen van BDSM. Deze worden vaak expliciet beschreven en ook de afbeeldingen kunnen vaak vrij expliciet zijn om de tekst te ondersteunen.

Is er een app van BDSMzaken?

Op dit moment is er geen mobiele app van BDSMzaken en zul je dus gebruik moeten maken van je browser. Op het eerste gezicht ziet de website van BDSMzaken er een beetje basic uit met een lay-out uit de jaren ’90, die nog niet veel is gemoderniseerd. Toch heeft de site genoeg functionaliteiten en is deze makkelijk in gebruik. Hoewel je het misschien niet zou denken als je de website bekijkt, is de website wel mobielvriendelijk en past de lay-out zich aan op mobiele telefoons.

keep calm safeword

Pas op met een BDSM afspraak

Als je nieuw bent met BDSM, dan is het goed om te weten dat BDSM ook risico’s met zich mee kan brengen. Zeker als je via internet een date zoekt, is het slim om op te passen met wie je afspreekt. Mensen kunnen namelijk verkeerde bedoelingen hebben of andere ideeën of fantasieën hebben. Probeer daarom zoveel mogelijk met iemand te bespreken en informatie te krijgen voordat je daadwerkelijk met iemand afspreekt.

Daarnaast is het ook verstandig om vooraf goede afspraken te maken en te bespreken wat je wel en niet wilt doen. Ook is het bij BDSM slim om een soort teken af te spreken wat je geeft als je wilt stoppen: een safe word of signaal. BDSM hoeft niet gevaarlijk te zijn als beiden weet waar de grenzen liggen.

Bekijken op BdsmZaken

Over BDSMzaken

BDSMzaken is een website die al sinds 1997 bestaat en daarmee is het de oudste Nederlandstalige website over BDSM. In al die jaren heeft de website een naam opgebouwd, maar qua ontwerp en functies loopt de website achter op de tijd. Het heeft meer dan 20.000 geregistreerde gebruikers, waarvan er geregeld honderden tegelijk online zijn.

BDSMzaken is een veilige en betrouwbare datingsite voor mensen die geïnteresseerd zijn in BDSM. Ook als je nieuw bent kun je er meer serieuze informatie vinden om meer te weten te komen of dit iets voor je is. Je kunt tevens verhalen en ervaringen van anderen lezen om een beeld te krijgen van wat BDSM inhoudt.

Veelgestelde vragen

Is BDSMzaken voor iedereen?

Nee, dat is het niet. Het is bedoeld voor mensen met interesse in BDSM.

Is BDSMzaken gratis?

Ja, BDSMzaken is gratis. Er zijn echter wel beperkingen als gratis lid. Een betaald lidmaatschap is vereist om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

Heeft BDSMzaken een app?

Nee, BDSMzaken is enkel beschikbaar als website. Hoewel de website te bezoeken is vanaf een smartphone of tablet is er geen app beschikbaar.