Home Azar

Azar

azar
De meeste datingapps die je tegenwoordig tegenkomt zijn op basis van chatberichten sturen. Maar het is toch veel leuker om meteen een live-beeld van iemand te hebben? Met de applicatie Azar is dit mogelijk. Je kunt op een leuke, veilige en snelle manier in contact komen met anderen mensen van over de hele wereld. Je kunt met elkaar videobellen, wat in het begin misschien een beetje eng lijkt, maar het kan zeker erg leuk zijn.

We vertellen wat je van de videochatapp kunt verwachten. Voor wie het is, hoe het werkt en wat de prijzen zijn. Hoewel Azar in rap tempo de wereld verovert, is de app in Nederland nog vrij onbekend. Gaat het je om daten? Dan raden we voor nu deze datingapp aan:

Bekijk het beste alternatief

Voor wie is Azar?

Azar is bedoeld voor mensen die op een snelle manier anderen willen leren kennen. Door middel van een videochat met zijn tweeën kun je mensen vinden met dezelfde interesses. Deze applicatie is te gebruiken vanaf 18 jaar en je kunt wereldwijd nieuwe mensen ontmoeten. Het is wel van belang dat je jezelf blijft en dat je je niet anders voordoet dan je bent. Want als het op videodates aankomt, dan is het niet echt mogelijk om je te verschuilen.

Azar: Discover & Connect

Hoe werkt Azar?

Met de Azar-app kun je niet alleen grappige ontmoetingen beleven, maar ook diepgaande gesprekken voeren en nieuwe vrienden maken. Zo kun je live contact maken in plaats van profielen te bekijken en heb je meteen met iemand contact. Je weet nooit wie de volgende is die je tegenkomt. Je kunt filters gebruiken voor geslacht en regio om de keuze te maken met wie je wilt praten. Heb je met iemand contact dan kun je verschillende achtergronden, filters en effecten toevoegen tijdens het chatten. Zo maak je het chatten net wat leuker.

Ontdek mensen van over de hele wereld

Daarnaast kun je bij de datingapp Azar gebruik maken van de lounge om profielen van andere gebruikers te bekijken. Like de profielen van andere mensen en als je een match hebt dan kun je live contact leggen, maar ook via een bericht of een video. Ook kun je nieuwe mensen toevoegen aan je vriendenlijst en je kunt chatten in groepen. Heb je contact met iemand in een vreemde taal, dan kun je dit eenvoudig vertalen met de ingebouwde vertaalfunctie. Wel zo handig.

Gebruiksvriendelijke omgeving

Wanneer je de datingapp Azar opent kom je in een gebruiksvriendelijke omgeving terecht. Je kunt onderin een menu vinden en rechtsboven de instellingen en voorkeuren wijzigen. Ben je klaar met een match of wil je niet met iemand praten? Dan swipe je diegene gewoon weg. Dit kan er wel in resulteren dat als je vaak wordt weggeveegd door anderen, het niet erg goed is voor je zelfvertrouwen. Wanneer je iemand wilt rapporteren omdat je geen prettige ervaring hebt, kun je op het uitroepteken tikken.

Prijzen

Azar is zelf gratis te downloaden via de App Store en Google Play, maar het biedt in-app aankopen en abonnementen zodat je meer zeggenschap heeft over wie je kunt ontmoeten. Zo kun je VIP-member worden waarbij je je locatie en regio kunt veranderen, je gebruikersnaam kunt wijzigen, de achterste camera kunt gebruiken en ook kun je jouw badge aan- en uitzetten. Je betaalt voor één maand ongeveer €13 euro en daarna kun je ook de zogenoemde ‘gems’ kopen om sneller met je ideale match te verbinden. Er zijn verschillende hoeveelheden die je kunt kopen in een gevarieerde prijsrange.

App en website

Azar heeft alleen een app die je kunt gebruiken. De website dient slechts ter informatie, voor als je meer wilt weten over de app. De Azar app kun je op Android- of iPhone-apparaten installeren. Deze app is dus voor zowel Android als iOS gebruikers geschikt. Download gratis de Azar app in de Google Play Store of Apple App Store.

App StoreGoogle Play

Is deze app betrouwbaar?

Op de website van Azar kun je in het Engels een omschrijving vinden wat de datingapp precies is en hoe ze de veiligheid en betrouwbaarheid garanderen. Zo schrijven ze dat ze alleen echte mensen accepteren en dat er geen nepprofielen worden gewaardeerd. Ze nemen een sterk standpunt in over spamaccounts en dit onderscheidt ze van andere datingapps. Seksuele content en andere ongewenste activiteiten zijn niet acceptabel op Azar en het is dan ook verboden op de app. Daarnaast geven ze nog andere tips om haat, pesten en geweld tegen te gaan op de datingapp Azar.

De app maakt gebruik van geavanceerde artificial intelligence-software waarmee de applicatie dag en nacht in de gaten wordt gehouden om ongewenste activiteiten tegen te gaan. Daarnaast is de applicatie niet alleen bedoeld om andere mensen te daten, juist doordat je mensen over de hele wereld kunt ontmoeten is het ook een plek om nieuwe vrienden te maken. Wanneer je meer over de datingapp wilt weten, kun je ook een kijkje nemen achter de schermen op een van hun social media-kanalen.

Een uitgebreide privacy policy

Azar wil dat je privé informatie niet deelt met anderen, maar alleen praat over jouw favoriete muziek, films, series et cetera. Het is ook verboden om producten te verkopen, maar je kunt natuurlijk wel op een normale manier vertellen wat voor werk je doet. Het team van Azar checkt regelmatig de gerapporteerde inhoud om een veilig platform te creëren voor de gebruikers. Kortom, deze datingapp heeft goed omschreven waar ze voor staan en wat ze wel en niet verwachten van de gebruikers.

azar app

Over Azar

Azar is gemaakt door het Koreaanse bedrijf Hyperconnect en heeft eigenlijk iets weg van Tinder en Chatroulette (ook een videochat dienst). In 2014 heeft dit bedrijf Azar ontwikkeld en een jaar later is de app in de Google Play store toegevoegd in meer dan 56 landen. Weer een jaar later ging het een samenwerking aan om de vertaalfunctie vorm te geven. In 2017 waren er meer dan 100 miljoen downloads, in 2019 al 400 miljoen downloads en in 2020 maar liefst 500 miljoen downloads voor de datingapp Azar. Het totale aantal matches op de app? Tot op heden zijn dat er meer dan 103 miljard geweest.

Nog heel veel media-aandacht is er niet geweest voor de datingapp Azar, hoewel het bedrijf achter de app wel voor een bedrag van 1,7 miljard dollar is verkocht aan Tinder-eigenaar Match Group. Zij bezitten onder andere ook Meetic, OkCupid, Hinge. Ondanks dat Azar een redelijk groot succes is in Korea, moet het zijn wortels nog vestigen in Nederland. Of dat gaat lukken, zal de tijd moeten leren.

Veelgestelde vragen

Is Azar gratis?

Ja, de Azar-app is gratis te gebruiken. Er zijn echter wel beperkingen als gratis gebruiker. Je kunt zonder het betaalde lidmaatschap niet gebruikmaken van sommige functies.

Is Azar voor iedereen?

Nee, Azar is vooral gericht op jongvolwassenen. De datingapp richt zich op zowel vrouwen als mannen. Om lid te kunnen worden van Azar dien je ouder te zijn dan 17 jaar.

Zijn er vergelijkbare dating apps als Azar?

Nee, er zijn geen vergelijkbare datingapps als Azar. De app onderscheidt zich met de automatische vertaalfunctie. Deze kan niet alleen tekst vertalen, maar ook spraak.

Kun je swipen op Azar?

Ja, swipen is onderdeel van de werkwijze van Azar. Door te swipen kun je overschakelen naar een nieuwe gesprekspartner.

Wat is de minimumleeftijd voor Azar?

Azar is alleen beschikbaar voor gebruikers ouder dan 17 jaar. Minderjarige gebruikers worden niet toegelaten tot de app.

Heeft Azar een website?

Ja, Azar heeft een website. De videochat-functionaliteit is echter alleen beschikbaar in de Azar-app. De website dient slechts ter informatie over de app zelf en de makers.