Als eerste of als tweede arriveren op de eerste date?

Redactie
Door Redactie
5 minuten leestijd

Je hebt eindelijk een date geregeld. Nu je afgesproken hebt waar je elkaar gaat ontmoeten vraag je je af of je nu voor je date moet arriveren of als laatst. Als eerste aankomen op de afgesproken locatie heeft een voordeel maar dit geldt ook voor als je pas na de ander aankomt. De eerste date is al spannend genoeg en het liefst wil je de allereerste ontmoeting met zo weinig mogelijk spanning doorstaan. Wanneer je aankomt op de locatie van de eerste date is een klein maar belangrijk moment dat voor velen reden is om erover na te denken.

Tegelijk arriveren

Een eerste date is slechts een eerste date; geen reden om uren na te denken over de kleinste details van de komende ontmoeting. Toch kunnen veel singles het niet laten om diverse scenario’s uit te denken in aanloop naar de eerste date. In een ideale situatie komen beiden tegelijk en precies op tijd maar dit gebeurt in de praktijk bijna nooit. Het vereist immers militaire precisie en planning om op exact hetzelfde moment aan te komen. In de meeste gevallen is er één het eerst en ander iets later.

Als eerste arriveren

Je kunt eerder of later dan de ander aankomen. Waarom veel singles niet als eerste willen arriveren is omdat je dit in een kwetsbare situatie brengt. Wat als de persoon je van afstand bekijkt en beoordeelt terwijl je bij de voordeur aan het wachten bent? Dit geeft de persoon een makkelijke uitweg om je eerst te bekijken om daarna niet op te komen dagen als je niet aantrekkelijk genoeg bent. In werkelijkheid gebeurt dit vrijwel nooit. Als je op deze manier over de eerste date denkt dan is het slim om deze gedachten te laten gaan.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wat je ook kunt denken is dat je te voorbeeldig of wanhopig overkomt door precies op tijd te komen maar dat is niet zo. Of je nu met een man of vrouw date; iedereen vindt het leuk als iemand niet kan wachten op de eerste ontmoeting en daarom al ruim op tijd gearriveerd is.

Als tweede arriveren

Als tweede aankomen op de date locatie heeft het voordeel dat je voorkomt dat je zenuwachtig zit te wachten op de ander. Dit lijkt een aantrekkelijke gedachte maar het is niet alsof de tijd opeens als sneeuw voor de zon verdwijnt. Ook als je als tweede aankomt ben je aan het wachten in aanloop naar de date. Het nadeel is dat wanneer je ruim op tijd zou kunnen zijn maar dit steeds verder uitstelt zodat je als tweede kunt arriveren de spanning alleen maar toeneemt. Vooral als je om de hoek wacht tot je je opwachting kunt maken maak je jezelf alleen maar meer zenuwachtig.

Kom op tijd

Of je als eerste of tweede aankomt maakt uiteindelijk niet uit; het gaat erom dat je op tijd komt. Dit is het enige dat echt belangrijk is als je waarde hecht aan de uitkomst van je date. Je bent niet stoer of hard-to-get als je te laat komt. Op tijd komen is onderdeel van de eerste indruk die je maakt en zoals je weet kun je die maar één keer maken.

Lukt het je niet om op tijd te komen? Laat het je date weten met een berichtje. Dit voorkomt dat je date langer dan nodig op je zit te wachten. Als je niets laat weten dan kan je date er zelfs aan gaan twijfelen of je uberhaupt nog komt opdagen.

Tip: “Ik ben er”

Als je als eerste op de afgesproken plek aankomt laat het dan aan de ander weten met een kort bericht. Stuur een bericht als “Ik sta bij de voordeur” of “Ik zit bij de receptie”. Je verwacht het misschien niet maar sommige singles wachten ergens in de buurt tot het tijd is om te verschijnen. Wanneer je een bericht stuurt dat je er bent hoef je zelf niet lang te wachten op de aankomst van de ander.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie