adam4adam
Adam4Adam is één van de oudste homo datingsites welke nu nog steeds bestaat. Terwijl de wereld van de homo man veranderd is blijf Adam4Adam een bekende speler in de online datingscene. Je kunt hier een profiel aanmaken als je op zoek bent naar een man voor een serieuze relatie maar Adam4Adam is vooral bedoeld voor snelle seksdating tussen mannen. Het is een internationale datingsite die wereldwijd actief is.

De website is niet in het Nederlands beschikbaar maar uitsluitend in het Engels. Een betere optie voor Nederlandse mannen is deze datingsite, welke meer Nederlandse én serieuze leden heeft.

Bezoek GayParship

Aanmelden

adam4adam appEen account aanmaken bij Adam4Adam is erg eenvoudig. Je hoeft niet veel meer in te vullen dan een schermnaam, een wachtwoord en je e-mailadres. Er wordt ook nog om je gewicht en lengte gevraagd en om je locatie. Als je kiest voor Netherlands dan kun je kiezen uit een beperkt aantal regio’s. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om een profielfoto te uploaden. De meeste mannen die zich aanmelden bij Adam4Adam plaatsen een weinig verhullende naaktfoto om meteen maar duidelijk te maken waar ze op uit zijn.

Een date vinden

Je kunt nadat je bent aangemeld en ingelogd direct op zoek naar een leuke man bij jou in de buurt. Het nadeel van een gratis datingplatform zoals Adam4Adam is dat er nogal wat fake profielen op deze website staan. Omdat deze datingsite al sinds 2003 bestaat loop je bovendien het risico een profiel te treffen dat al vele jaren niet meer actief is. Alle gevaren en risico’s die gepaard gaan maken met de verouderde website nemen niet weg dat er nog altijd mannen actief zijn op de website. Je kunt deze zoeken met behulp van de zoekfunctie en als je iemand hebt gevonden die je beter wilt leren kennen dan kun je diegene een bericht sturen.

Daten in Nederland via Adam4Adam

Adam4Adam is in de loop der jaren links en rechts ingehaald door populaire dating apps zoals Grindr en Tinder. Toch kun je als je geluk hebt ook in Nederland een date vinden via Adam4Adam. Of die persoon zich dan ook bij je in de buurt bevindt blijft natuurlijk wel even afwachten omdat je niet heel veel opties hebt om je locatie in je profiel aan te geven. Natuurlijk kun je met een Nederlandse date gewoon in het Nederlands communiceren ondanks dat de website in het Engels is.

App StoreGoogle Play

Cams bekijken

Als je ingelogd bent op Adam4Adam dan kun je tegen betaling naar webcam beelden kijken van mannen. Deze mogelijkheid is echter ook wel aanleiding voor een waarschuwing. Gebruik de website niet op je werk en ook niet op een openbare computer. Op je werk kan het leiden tot ontslag op staande voet als je pornobeelden bekijkt, ook al is het tijdens de lunchpauze. Pikante profielfoto’s of filmpjes bekijken als je in de bibliotheek bent of in de lobby van een hotel is ook niet echt aan te raden.

Expliciete foto’s en taalgebruik

Hoewel Adam4Adam officieel pretendeert een datingsite voor homoseksuele mannen te zijn is het in feite natuurlijk niet veel meer dan gay seksdating. Als je een account aanmaakt en vervolgens wat mannen een berichtje stuurt dan zal je merken dat de reacties over het algemeen niet veel te raden overlaten. Veel mannen willen meteen afspreken voor een hitsig avontuurtje. Als jij daar ook op uit bent dan is dat natuurlijk geen probleem. Dan is deze datingsite misschien juist het goede platform om je date te scoren omdat het gebruik ervan gratis is.

Als je een serieuze relatie zoekt dan is Adam4Adam wellicht niet de meest voor de hand liggende plaats om die te vinden. Maar de wonderen zijn natuurlijk de wereld nog niet uit.

Tips voor veilig online daten

De mensen achter Adam4Adam hebben wel zorg voor het welzijn van hun members. Op de website vind je namelijk informatie over veilig daten. Daarnaast wordt er informatie verstrekt om te voorkomen dat je een soa (seksueel overdraagbare aandoening) oploopt. De tips liggen uiteraard nogal voor de hand, maar voor bepaalde mensen zijn ze wellicht toch nuttig.

Misbruik van de gebrekkige beveiliging

computer sslDe veiligheid van Adam4Adam is wel een punt van zorg. Omdat de site gratis te gebruiken is en er dus geen inkomsten van gebruikers binnen komen is hier blijkbaar maar weinig aandacht aan besteed. Dit heeft er in Amerika al toe geleid dat mensen ongeremd fake profielen konden aanmaken met soms rampzalige gevolgen. Het is voorgekomen in New York en San Francisco dat mannen voor een date werd gevraagd naar een bepaalde plaats te komen waar ze vervolgens werden mishandeld of zelfs vermoord.

Het Amerikaanse leger heeft de website zelfs gebruikt om militairen op te sporen die homo blijken te zijn. Homoseksualiteit is verboden in het leger. Hun profielen en chatgeschiedenis werd openlijk gebruikt in rechtszaken om ze uit hun functie te kunnen zetten. Praktijken die we ons in Nederland gelukkig niet kunnen voorstellen.

Hoe herken je een fake profiel op Adam4Adam?

Omdat Adam4Adam een gratis datingsite is, is de kans groot dat je tegen een fake profiel aan loopt tijdens je zoektocht naar een date. Een fake profiel wordt meestal aangemaakt met als doel mensen op te lichten. Ga dus nooit in op verzoeken om geld of andere hulp van mensen die je nog maar net een dag kent via Adam4Adam. Zeker als de ander niet in Nederland woont is de kans groot dat er sprake is van bedrog.

Probeer iemand na te trekken via andere kanalen als je het niet vertrouwt. Kijk bijvoorbeeld of er een profiel is op Facebook of andere sociale media en of de informatie die daarbij staat klopt met wat de persoon in kwestie je heeft verteld. Zo maak je de kans wat kleiner dat je wordt bedrogen, hoewel die kans altijd aanwezig blijft als je je met internet dating bezighoudt.

Is daten op Adam4Adam veilig?

Voor online dating geldt altijd dat je de nodige voorzichtigheid in acht moet nemen. Hoe verleidelijk het ook kan zijn om even snel een date voor een onenightstand te scoren, je moet je er altijd van bewust zijn dat je een verkeerde kunt treffen op een gay dating app. Als je een afspraak maakt doe dat dan zeker niet bij jou of de ander thuis.

Spreek af op neutraal terrein en dan liefst niet op een verlaten parkeerplaats of in de bossen. Een hotelkamer is echt de beste keuze. Neem geen grote hoeveelheden cash geld mee en laat dure sieraden thuis. Wellicht vind je dit allemaal niet romantisch, maar ook in Nederland worden homomannen soms in een val gelokt en vervolgens beroofd of mishandeld. Het is gewoon verstandig om maatregelen te nemen om de kans hierop zo veel mogelijk te beperken.