Home Actief50

Actief50

actief50Het voordeel van online daten? Dat het laagdrempelig is en voor iedereen toegankelijk is. Toch zul je als 50+er er al snel achter komen dat er een hoop leden zijn met een iets lagere leeftijd. En precies daarom zijn datingsites als Actief50 in het leven geroepen.

Actief50 is namelijk een sociaal netwerksite voor mensen met een leeftijd boven de 50 jaar. Wat er met een sociaal netwerksite wordt bedoeld? Dat je als 50-plusser op zoek kan naar langdurige relaties, maar ook naar vriendschappen. Online daten is voor iedereen. Maar, er is een maar. Actief50 heeft niet zoveel Nederlandse leden. Daarom raden wij een andere datingsite voor 50-plussers aan: 50Plusmatch; de winnaar van de Thuiswinkel Awards in de categorie datingsites.

Bezoek 50Plusmatch

Hoe werkt het?

Over het algemeen weten de meeste mensen uiteraard wel hoe online daten werkt, maar dat neemt niet weg dat er onderlinge verschillen zijn tussen de sites. Zo bieden sommige websites ook een app aan waardoor het ook mogelijk wordt om via de smartphone op zoek te gaan naar een date partner. We nemen met je door hoe dit in z’n werk gaat voor Actief50.

checklist

Inschrijven

Inschrijven op Actief50.nl is geheel gratis. Met een gratis profiel kun je als lid een drietal foto’s uploaden, zoeken naar de ideale date, door alle profielen bladeren, en je interesse in iemand tonen. Als je gebruik wilt maken van de chatfunctie of andere persoonlijke berichten wilt sturen dan moet je jouw profiel upgraden naar een betaald abonnement. Dat kost op het moment van schrijven eenmalig 24,50 euro. Het voordeel van deze opzet is dat je dit bedrag slechts één keer betaalt en daarna onbeperkt gebruik kan maken van alle opties. Daardoor is een lidmaatschap bij Actief50.nl ook meteen fors goedkoper dan de gemiddelde datingsite.

Profiel invullen

Tijdens het inschrijven moet je een inschrijfformulier invullen met persoonlijke informatie. Dat begint bij je naam en mocht je die liever niet openbaar willen maken, dan kun je ook kiezen voor een schuilnaam. Verder vul je ook standaardinformatie in als je e-mailadres, leeftijd en regio. Vervolgens krijg je een vragenlijst waarin je jouw voorkeuren mag aangeven. Zo vul je in of je op zoek bent naar een man of vrouw en om welke reden je dat bent.

Zo is Actief50 niet alleen gericht op partners voor een serieuze relatie, maar kun je ook op de site terecht als je op zoek bent naar iemand voor sportieve activiteiten of andere bezigheden. Naast je persoonlijke informatie en voorkeuren wordt er van je verwacht dat je aanvullende informatie invult zoals je opleiding, postuur, religie, kleur haar en ogen en of je wel of niet rookt en drinkt.

Uiteraard mag ook een profielomschrijving niet ontbreken. Daarin geef je met een x-aantal woorden een omschrijving van jezelf. Let erop dat Actief50 aangeeft dat profielen met foto’s meer kans van slagen hebben dan profielen zonder foto’s. Vrijwel elk profiel dat wij tegenkomen is dan ook voorzien van één of meerdere profielfoto’s.

zoeken

Zoeken of swipen?

Anders dan bij datingapps is Actief50.nl een datingwebsite waarbij je met het online zoekformulier op zoek mag naar de partner die jij zoekt. Daarbij kun je verschillende criteria invullen zoals het geslacht, de reden van daten, de leeftijd, gezinssituatie (wel of geen kinderen), regio, opleidingsniveau en geloof. Als die eenmaal zijn ingevuld moet er op ‘Zoek’ worden gedrukt waarna de resultaten verschijnen. Dat werkt op zich doodeenvoudig en de resultaten verschijnen snel in beeld. Ook de profielen laden snel en zijn simpel en overzichtelijk.

Wat wel opvalt is dat er advertenties verschijnen tijdens het zoeken (advertenties zijn ook een bron van inkomsten voor Actief50) en dat een aanzienlijk deel van de leden niet in Nederland of België woont, maar in de Nederlandse Antillen.

Voor wie is het?

Als we je vertellen dat online dating steeds populairder is dan vertellen we je in feite niets nieuws. Toch wordt online daten ook steeds populairder onder 50-plussers en we kunnen het ze natuurlijk geen ongelijk geven. Online daten is laagdrempelig en er heerst geen enkele taboe meer op. Bovendien is het doodeenvoudig en kunnen ook de 50-plussers vanaf de luie bank op zoek gaan naar hun ideale partner of maatje. Nu zal niet elke 50-plusser een digibeet zijn, maar het helpt in elk geval ook mee dat de website lekker eenvoudig werkt.

hart divider

Veiligheid

Qua veiligheid hebben we wel een aantal aanmerkingen op de website. Ten eerste heeft de site geen keurmerken en dat is bij de grotere datingsites wel anders. Verder is het aanmaken van een profiel zo gepiept terwijl er op de site wordt aangegeven dat elk lid wordt gecontroleerd. Opmerkelijk is dat de site niet is afgeschermd voor niet-leden. Zo zijn de profielen van leden zichtbaar voor anderen. En we kunnen ons zo voorstellen dat niet iedereen er blij mee zal zijn dat alle foto’s en persoonlijke informatie in het openbaar verschijnen.

Of de leden op de website betrouwbaar zijn, kunnen we geen oordeel over vellen, maar we komen in elk geval geen berichten tegen op het internet die het tegendeel beweren. Toch raden we iedereen aan die zich op een datingsite aanmeldt om rekening te houden met mogelijke risico’s zoals oplichting. Ook voor deze site geldt deze waarschuwing. Contact opnemen met de helpdesk kan tot slot online. Er is geen telefoonnummer of chatfunctie beschikbaar waardoor je automatisch bent aangewezen op e-mailcontact.

Over Actief50

Actief50 is er speciaal voor de mensen vanaf 50 jaar die op zoek zijn naar een gelijkgestemde. Met een gelijkgestemde wordt in dit geval niet alleen geduid op mensen voor een serieuze relatie, maar kan ook worden gezocht naar 50-plussers die op zoek zijn naar een vriendschappelijke relatie. Ook worden er door Actief50.nl met regelmaat activiteiten georganiseerd voor de leden. Wat de belangrijke voordelen zijn van deze website?

  • Dat de website specifiek is bedoeld voor mensen van deze leeftijd. Hierdoor wordt het veel eenvoudiger om een gelijkgestemde te ontmoeten.
  • Dat het een van de goedkopere datingsites is. Daar staat wel tegenover dat er advertenties zichtbaar zijn op de website.
  • Dat Actief50.nl niet alleen is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een relatie of date. Je kunt er ook vriendschappen aan over houden. En dat is ook wat waard.