Home Algemeen 9 dingen die je moet onthouden als je niet single wilt zijn

9 dingen die je moet onthouden als je niet single wilt zijn

2 minuten leestijd
0
single denken

Heb je een afkeer tegen single zijn? Dat is nergens voor nodig. Dit zijn 9 dingen die je moet onthouden als je niet single wilt zijn.

1. Je hebt niemand nodig om compleet te zijn

Als je uit een relatie komt dan is het logisch dat je leven “incompleet” lijkt. Dit komt doordat je gewend bent het leven met iemand samen te delen. Je hebt echter niemand nodig om je compleet te voelen als je single bent. Je bestaat niet uit een puzzel waarvan een stukje ontbreekt als je single bent. Je bent alleen geboren en als je single bent is dat niet anders.

2. Het komt vanzelf

Net zoals er altijd een koper voor een huis gevonden wordt past ook op elk potje een deksel. Het kan even duren maar uiteindelijk wordt een huis altijd verkocht. Zo werkt het ook in de liefde. Als je gewoon je gang gaat als single dan volgt een relatie vanzelf. Besteed aandacht aan jezelf, aan je werk en aan je vrienden/familie en je zult zien dat het op je pad komt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

3. Je kunt liefde niet afdwingen

Hoe erg je het ook vindt om single te zijn, liefde kun je niet afdwingen. Je kunt jezelf niet dwingen om verliefd te worden op iemand wanneer jij dat wil. Zo werkt het niet. Andersom kun je iemand anders ook niet dwingen om verliefd te worden op jou.

4. Je kunt iemand niet dwingen bij je te blijven

Hoe moeilijk het ook kan zijn om afscheid te nemen, je kunt de persoon niet dwingen om te blijven. Als iemand geen relatie meer met je wil dan heeft dat een reden. Iemand dwingen om bij je te blijven maakt het alleen maar moeilijker. Het zorgt er zelfs voor dat het nooit meer zoals tevoren wordt.

5. Je bent meer waard

Het is beter om alleen te zijn dan samen te zijn met iemand die niet goed voor je is. Als je merkt dat je steeds excuses voor een ander maakt dan is dit geen goed teken. Voorkom dat je alle slechte dingen wat iemand doet wegdrukt en vertel jezelf niet dat de persoon goed is terwijl je weet dat het niet zo is. Je bent meer waard dan dat.

6. Je wilt geen tweede keus zijn

Single zijn is nog niet zo verkeerd als je in een relatie zit met iemand die niet alles voor je over heeft en je meer beschouwt als een scharrel. Een “bijna” relatie is geen echte relatie. Sta niemand toe om maar half van je te houden. Het is alles of niets en anders is het beter om single te zijn.

7. Je bent niet alleen

Veel singles die opeens alleen door het leven moeten voelen zich vaak eenzaam. Dit is vooral in het begin moeilijk. Besef je echter dat je niet alleen bent. Je hebt nog altijd je vrienden en familie om je heen. Laat de gedachte van het alleen zijn varen en omarm het feit dat er nog vele duizenden mensen in dezelfde situatie zitten.

8. Je hebt geen deadline

Veel singles die een bepaalde leeftijd bereiken voelen de druk om iets te bereiken: een relatie, kinderen of beiden. Je hoeft niet getrouwd te zijn voor je dertigste en kinderen voor je 32 wordt. Er is niets om je voor te schamen als je op deze leeftijd nog of weer single bent. Iedereen weet dat het soms tegen kan zitten en dat je geluk moet hebben om de juiste persoon tegen te komen.

9. Een relatie is niet altijd “beter”

Single zijn kan soms saai en eng zijn maar dat betekent nog niet dat een relatie alles beter maakt. Als je single al problemen hebt met jezelf dan kan een relatie dit niet oplossen. Een relatie met iemand beginnen is geen magische oplossing voor problemen. Zelfs in een relatie kun je je eenzaam voelen en ontevreden. Werk aan jezelf als je single bent zodat je later met vertrouwen een relatie met iemand kunt beginnen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Single reizen voor hoger opgeleiden: dit zijn de garanties van VillaVibes

Scrol door Instagram of surf over het web en er is content genoeg om je inspiratie te geve…