Home Relatie 8 tekenen om een slechte partner te herkennen

8 tekenen om een slechte partner te herkennen

3 minuten leestijd
0
stel kus

Online daten bestaat uit een grote vijver van singles die allen van elkaar verschillen. Het uiterlijk is iedere keer anders maar ook het innerlijk en de karaktereigenschappen. Als je van jezelf weet dat je op foute types valt dan is het belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens het online daten. Bescherm jezelf voor een relatie met een potentiële slechte partner door vooraf op de tekenen te letten. Het onderbuikgevoel mag ook nooit genegeerd worden. Als iets verkeerd aanvoelt, dan is dat meestal ook zo. Als je merkt dat je bepaalde gesprekken ontwijkt of excuses maakt voor het gedrag van de persoon dan is de kans groot dat het geen geschikte partner is.

Met deze tips kun je een slechte potentiële partner herkennen. Als het daten van de persoon niet helemaal vlekkeloos verloopt en je denkt dat er iets niet klopt let dan op of er sprake is van deze tekenen.

Misbruik van drugs of alcohol

Het spreekt voor zich dat drugs en alcohol een negatieve invloed hebben op het gedrag van een persoon. Als de drugs of alcohol geregeld gebruikt of misbruikt wordt dan kan de persoon niet meer naar behoren functioneren. De meeste mensen die een relatie hebben met dit type persoon proberen het ongezonde gedrag te verbeteren. Het probleem is echter dat dit vanuit de persoon zelf moet komen, wat in veel gevallen niet gebeurt.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

Control freak

Een controle freak wil alles zelfs onder controle hebben en houden. Als je merkt dat je een control freak aan het daten bent bedenk jezelf dan goed wat de gevolgen kunnen zijn. Een control freak kan ook proberen om jou leven onder controle krijgen. Mogelijk heb je dan zelfs niet eens meer een keuze in wat je aantrekt tijdens een uitje of wat je wilt eten. Een control freak kan emotioneel misbruik van je maken maar ook lichamelijk.

Slachtofferrol

Sommige mensen kunnen niets fout doen. Alles ligt aan iemand anders als er iets niet goed verloopt. De slachtofferrol kan zich in verschillende vormen voordoen. Als de persoon geen geld meer heeft dan ligt dit bijvoorbeeld aan een late uitbetaling van het salaris of uitkering. Als een afspraak niet gehaald wordt dan ligt het niet aan het te late vertrek maar aan het verkeer op de weg dat niet doorreed. Zo zijn er veel voorbeelden van iemand die de slachtofferrol inneemt om de schuld bij een ander te leggen. Pas op met deze personen als je er een relatie mee begint. Voor je het weet ben jij de schuldige voor al het negatieve in het leven van de persoon.

Isolatie

Je voelt je geliefd en begeerd door je date maar het gaat allemaal wel heel snel. Je date wil je volledig voor zichzelf en wil zoveel mogelijk tijd met je doorbrengen. Dat is niet nog niet zo’n groot probleem en zelfs positief als het maar niet teveel is. Het gaat de persoon er dan vaak niet om dat deze alle tijd met jou door wil brengen maar eerder dat de persoon niet wil dat jij tijd doorbrengt met anderen. Dit is een persoon die je leven kan reguleren waardoor je uiteindelijk in een situatie terecht kunt komen waarin niets meer mag en geïsoleerd raakt van familie en vrienden.

Gevoeligheid

Pas op met personen die niet met kritiek om kunnen gaan en alles wat je zegt als een negatieve opmerking ervaren. Als je je gevoelens deelt met de persoon dan word je al snel agressief benaderd omdat je de ander ergens de schuld van geeft. Het probleem met deze personen is dat ze te gevoelig zijn. Hierdoor moet je altijd opletten wat je zegt en kun je geen eerlijke relatie hebben. Een open gesprek loopt vaak uit op een ruzie.

Vreemd seksueel gedrag

Als de persoon vreemd seksueel gedrag vertoond dan hoeft dat niet direct een probleem te zijn. Het wordt echter een probleem als de ander ook van jou verlangd om mee te gaan in dit gedrag of zelfs dwingt. Als het belangrijker is wat de ander wil dan wat jij wilt dan kan dit voor problemen zorgen.

Voorkeuren

De voorkeuren van de persoon zijn altijd goed terwijl alles wat hier tegenover staat negatief wordt beoordeeld. Dit is ook het geval als je een andere mening hebt dan de ander. Alles wat niet in het straatje past van de persoon is slecht en de persoon wil je overtuigen waarom het slecht is. Dit kan ertoe leiden dat je geen eigen mening mag hebben over je eigen leven. Als je een gezonde relatie wilt dan is het verstandig om de relatie te beëindigen.

Jaloezie

Wees voorzichtig als je al vroeg herkent dat je date jaloers is. Als je niet met een persoon van het andere geslacht kunt praten of naar kunt kijken zonder verdacht te worden van vreemdgaan dan is dit een groot waarschuwingsteken. Zorg ervoor dat je niet afgezonderd wordt van familie, vrienden en collega’s door de jaloezie van je date.

Meer mensen zoals jou...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ruzie met je vriend of vriendin goedmaken? Volg deze 9 stappen

Maak je veel ruzie met je partner en vinden jullie het beiden lastig om een ruzie uit te p…