8 tekenen om een slechte partner te herkennen

Redactie
Door Redactie
7 minuten leestijd

Online daten bestaat uit een zoektocht in een grote database met singles die allen van elkaar verschillen. Het uiterlijk is iedere keer anders, maar ook het innerlijk en de karaktereigenschappen. Als je van jezelf weet dat je op foute types valt, dan is het belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens het daten. Bescherm jezelf voor een relatie met een slechte partner door vooraf op de tekenen te letten.

Voelt het niet goed? Heb je een slecht voorgevoel? Of twijfel je over de intenties van je match? Het onderbuikgevoel mag nooit genegeerd worden. Want als iets verkeerd aanvoelt, dan is dat meestal ook zo. Als je merkt dat je bepaalde gesprekken ontwijkt of excuses maakt voor het gedrag van een ander, dan is de kans groot dat het geen geschikte partner is.

8 tekenen om een slechte partner te herkennen

Met deze tips kun je een slechte potentiële partner herkennen. Als het daten van de persoon niet helemaal vlekkeloos verloopt en je denkt dat er iets niet klopt, let dan op of er sprake is van deze tekenen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Misbruik van drugs of alcohol

Het spreekt voor zich dat drugs en alcohol een negatieve invloed hebben op het gedrag van mensen. Als de drugs of alcohol geregeld gebruikt of misbruikt worden, dan kan de persoon niet meer naar behoren functioneren. De meeste mensen die een relatie hebben met dit type persoon proberen het ongezonde gedrag te verbeteren. Het probleem is echter dat dit vanuit de persoon zelf moet komen, wat in veel gevallen niet gebeurt.

2. Controlfreak

Een controlfreak wil alles zelfs onder controle hebben en houden. Als je merkt dat je een control freak aan het daten bent, bedenk jezelf dan goed wat de gevolgen kunnen zijn. Een controlfreak kan ook proberen om jouw leven onder controle krijgen. Mogelijk heb je dan zelfs niet eens meer een keuze in wat je aantrekt tijdens een uitje of wat je wilt eten. Een controlfreak kan emotioneel misbruik van je maken maar ook lichamelijk.

3. Slachtofferrol

Sommige mensen kunnen niets fout doen. Alles ligt aan iemand anders als iets niet goed verloopt. De slachtofferrol kan zich in verschillende vormen voordoen. Als de persoon geen geld meer heeft, dan ligt dit bijvoorbeeld aan een late uitbetaling van het salaris of uitkering. Als een afspraak niet gehaald wordt, dan ligt het niet aan het te late vertrek, maar aan het verkeer op de weg dat niet doorreed.

Zo zijn er veel voorbeelden van iemand die de slachtofferrol inneemt om de schuld bij een ander te leggen. Pas op met deze personen als je er een relatie mee begint. Voor je het weet ben jij de schuldige voor al het negatieve in het leven van de persoon.

4. De persoon wil je isoleren

Je voelt je geliefd en begeerd door je date, maar het gaat allemaal wel heel snel. Je date wil je volledig voor zichzelf en zoveel mogelijk tijd met je doorbrengen. Dat is niet nog niet zo’n groot probleem en misschien zelfs positief, zolang het maar niet teveel is.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Het gaat de persoon er dan vaak niet om dat deze alle tijd met jou door wil brengen, maar eerder dat de persoon niet wil dat jij tijd doorbrengt met anderen. Dit is een persoon die je leven kan reguleren waardoor je uiteindelijk in een situatie terecht kunt komen waarin niets meer mag en je geïsoleerd raakt van familie en vrienden.

5. Je geliefde is emotioneel instabiel

Pas op met mensen die niet met kritiek om kunnen gaan en alles wat je zegt als een negatieve opmerking ervaren. Als je je gevoelens deelt met de persoon, dan word je al snel agressief benaderd omdat je de ander ergens de schuld van geeft. Het probleem met deze personen is dat ze te gevoelig zijn. Hierdoor moet je altijd opletten wat je zegt en kun je geen eerlijke relatie hebben. Een open gesprek loopt vaak uit op een ruzie.

6. Je date vertoont vreemd seksueel gedrag

Als iemand vreemd seksueel gedrag vertoond, dan hoeft dat niet direct een probleem te zijn. Het wordt echter een probleem als de ander ook van jou verlangd om mee te gaan in dit gedrag of zelfs dwingt. Als wat de ander wil belangrijker is dan wat jij wilt, kan dit voor problemen zorgen.

7. Een andere mening wordt niet gewaardeerd

De voorkeuren van de persoon zijn altijd goed, terwijl alles wat hier tegenover staat negatief wordt beoordeeld. Dit is ook het geval als je een andere mening hebt dan de ander. Alles wat niet in het straatje past van de persoon is slecht en de persoon wil je overtuigen waarom het slecht is. Dit kan ertoe leiden dat je geen eigen mening mag hebben over je eigen leven. Als je een gezonde relatie wilt, dan is het verstandig om de relatie te beëindigen.

8. Je date is snel jaloers

Wees voorzichtig als je al vroeg herkent dat je date jaloers is. Als je niet met een persoon van het andere geslacht kunt praten of naar kunt kijken zonder verdacht te worden van vreemdgaan dan is dit een groot waarschuwingsteken. Zorg ervoor dat je niet afgezonderd wordt van familie, vrienden en collega’s door de jaloezie van je date.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie