Home Dating 7 vragen die je moet vermijden tijdens een eerste date

7 vragen die je moet vermijden tijdens een eerste date

2 minuten leestijd
0
koffiedate

De eerste date is hét moment om elkaar beter te leren kennen. Dit betekent dat je elkaar vragen stelt om meer over de ander te weten te komen. Alhoewel je veel vragen kunt stellen zijn er ook een aantal vragen die je beter kunt overslaan als je wilt dat de eerste date goed verloopt. Dit zijn de vragen die je beter kunt vermijden tijdens te eerste date:

1. Hoe zie ik eruit?

Hoe je eruit ziet is een vraag die je niet hoort te stellen. Deze vraag is te direct en hoort niet thuis bij een eerste date. Je brengt de ander in een positie waar hij of zij niet in wil zitten. Wat als de persoon je lelijk vindt? Reken er maar op dat je in de meeste gevallen niet een eerlijk antwoord krijgt. Met de vraag hoe je eruit ziet bereik je daardoor niet. Wees ook niet de persoon die zit te vissen naar complimenten. Geef je date complimenten maar stel geen vragen om zelf complimenten te ontvangen.

2. Hoe zie je je toekomst voor je?

Het is een eerste date, geen interview of sollicitatie. Houdt de vragen bij het heden en niet gericht op de toekomst. Dit is helemaal het geval als je vragen gaat stellen over een toekomst samen. Je kunt best vragen stellen over wat iemand in de toekomst voor werk wil doen maar verder is de toekomst voor velen een mysterie.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

3. Waarom ben je nog single?

Stel niet dé vraag die iedereen al te vaak gehoord heeft. Iedereen die al een tijdje single is heeft deze vraag al meerdere keren gehoord. Zoals je begrijpt, het is een vraag die veel singles irriteert. Vaak is de vraag afkomstig van een bemoeizuchtige tante of ander familielid. Stel deze vraag niet en wees blij dat die leuke single nu met jou aan het daten is.

4. Hoeveel geld verdien je?

Vragen stellen over financiële onderwerpen doe je niet tijdens de eerste date. Het is ongepast. Niemand praat graag met anderen over hoeveel hij of zij verdient, al helemaal niet met iemand die ze nog niet goed kennen. Praten over salaris is nog steeds voor veel mensen een taboe. Als er al over gepraat wordt dan is dit met de allerbeste vrienden of familieleden en zeker niet tijdens een eerste date.

5. Betaal jij voor het eten?

Ga je een hapje eten met je date? Dan moet er aan het eind van de date afgerekend worden. Vraag nooit aan de ander om de rekening te betalen. Je kunt ervan uitgaan dat de man betaalt als deze de date voorgesteld heeft. Verwacht echter dat je als vrouw minimaal de helft van de rekening moet betalen en accepteer het voorstel als de man graag voor je wil betalen.

6. Hoeveel kinderen wil je?

Een vraag zoals deze hoort niet thuis op een eerste date. Verwacht ook niet dat je een serieus antwoord krijgt. Veel singles zijn niet bezig met kinderen. Eerst moet er nog een geschikte partner gevonden worden. Voorkom dat je vragen zoals bovenstaande stelt zodat je meer succes hebt gedurende de eerste date.

7. Hoe is je vorige relatie geëindigd?

Vragen over vorige relaties zijn te persoonlijk. Je kunt hooguit vragen hoe lang de persoon single is maar ga niet inhoudelijk in op de voorgaande relatie. De eerste date is daar niet het goede moment voor. Vragen over voorgaande relaties kunnen pas gesteld worden na een aantal dates.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een le…