Home Dating 7 tips om van de eerste date een succes te maken

7 tips om van de eerste date een succes te maken

2 minuten leestijd
0
eerste date

De eerste date; met het aantal artikelen dat je over dit onderwerp kunt lezen zou je honderden boeken kunnen vullen met tekst. Van alle dates die je met iemand hebt, zorgt de eerste date voor de meeste spanning, zenuwen en gevoelens. Dit maakt de eerste date een onderwerp waar veel over geschreven wordt.

Is het je gelukt om een eerste date te regelen? Dan wil je graag weten hoe je deze eerste date tot een succes maakt. Een goede voorbereiding is het halve werk. Deze tips kunnen je helpen om van de eerste date een succes te maken.

1. Kom op tijd

Door op tijd te komen laat je zien dat je de date belangrijk vindt. Niemand houdt er van om te wachten voor het restaurant of café. Zorg ervoor dat je dit je date niet aandoet door op ruim tijd te komen. Probeer tien minuten eerder op de afgesproken locatie te zijn zodat je date niet op je hoeft te wachten. Heb je om 19.00 uur afgesproken en is het 20 minuten rijden? Zorg er dan voor dat je om 18.20 uur vertrekt en controleer vooraf of er sprake is van files of wegopbrekingen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

2. Wees jezelf

“Wees jezelf”, het zal niet de eerste keer zijn dat je dit hoort. Toch is het nog altijd een eerlijk advies. Doe je niet anders voor dan je bent door op te scheppen over jezelf. Als iemand je leuk vindt, dan is dit niet nodig. Dit betekent ook dat je het niet altijd met je date eens hoeft te zijn.

Vind je date het leuk om romantische films te kijken en jij niet? Doe dan niet alsof je dit genre films ook graag kijkt. Je brengt jezelf er alleen maar mee in de problemen mocht het tot een relatie leiden. Laat merken wie je bent en niet wie je denkt te moeten zijn.

3. Toon interesse en luister

Een date met iemand die alleen over zichzelf praat is uiterst vervelend. Wees niet die persoon. Zorg dat je date je volledige aandacht heeft, alsof de rest van de wereld er niet toe doet. Let op je lichaamstaal en leun wat naar je date toe om aan te geven dat je het gesprek met interesse volgt.

Minder praten en meer luisteren is een goede strategie voor een eerste date. Vind je het moeilijk om weinig te praten in een stressvolle situatie zoals de eerste date? Bekijk dan deze vragen die je kunt stellen om iemand te leren kennen.

4. Zie er op je best uit

De eerste date is één van de momenten waarop je jezelf op je best moet laten zien. Vergelijk het met een sollicitatiegesprek. Dit betekent dat je hygiëne in orde is en dat je eruit ziet alsof je je best hebt gedaan om er goed uit te zien. Draag kleding die bij de gelegenheid past en comfortabel zit. Probeer zoveel mogelijk te lijken op de persoon op de foto die je date heeft gezien. Geen verassingen.

5. Houdt het positief

Heb je net een brief ontvangen van de deurwaarder? Vertel het niet tegen je date. Een eerste date is ervoor bedoeld om elkaar beter te leren kennen, niet om je gal te spuwen over allerlei zaken. Voorkom dat je het hebt over je teleurstellingen en slechte ervaringen. Als het leidt tot een relatie dan kun je het er nog altijd later over hebben maar niet op de eerste date.

6. Straal zelfvertrouwen uit

De ander heeft net als jij zenuwen op de eerste date. Door zelfvertrouwen uit te stralen wordt dit heel wat minder en dit heeft ook een goede invloed op je date als deze onzeker of nerveus is.

7. Refereer naar de toekomst

Weet je al zeker dat je een tweede date wilt? Er is geen regel dat je dit pas mag zeggen aan het einde van de date. Al tijdens het gesprek kun je aangeven dat je het leuk vindt met de persoon. Als je aandurft kun je zelfs al een voorstel doen voor een volgende date.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een le…