Datingsites 65 plus: je bent nooit te oud

Redactie
Door Redactie
6 minuten leestijd

Niemand is te oud om te daten, ook niet als je 65 jaar of ouder bent. Het is een misvatting dat 65-jarigen niemand online kunnen vinden. Het is zelfs een leeftijdsklasse dat op sommige datingsites aardig populair is. Niet op iedere datingsite, maar op de websites die zich richten op de oudere singles.

Deze datingsites richten zich specifiek op de singles van 50 jaar en ouder. Je vindt er vrijwel geen jongere singles waardoor bijna alle leden een leeftijd hebben dat bij je past. Dit zijn de datingsites die voor de 65 plusser geschikt zijn.

Zodat je geen tijd hoeft te verspillen hebben wij de beste datingsites voor 65-jarigen al voor je geselecteerd zodat je niet zelf op zoek hoeft te gaan. Bij de keuze van deze datingsites hebben we gekeken naar ervaringen van andere ouderen, de kosten en het ledenbestand. Uiteraard zijn deze websites handmatig door ons gecontroleerd op de voorwaarden.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Waarom online?

Je leeftijd moet je niet tegenhouden om je geluk online te zoeken. Vooral niet als je beseft hoe makkelijk het kan zijn om iemand op het internet te vinden. Terwijl je in het echt niet veel singles van je eigen leeftijd tegenkomt stroomt de online vijver met singles er bijna van over. Net als jij zijn er veel mensen van 65 jaar op zoek naar contact met anderen. Dit kan liefde als doel hebben maar vaak ook een fijn gesprek of vriendschap. Alles is mogelijk en je bepaalt zelf je grenzen.

Doordat je sociale leven waarschijnlijk niet meer hetzelfde is als dertig jaar geleden ontmoet je jammer genoeg niet meer veel mensen. Online daten biedt de oplossing om snel maar ook vrijblijvend met andere leeftijdsgenoten in contact te komen. Nu steeds meer ouderen beter overweg kunnen met internet en apps op smartphone of tablet is de drempel om te daten via het internet lager en neemt het aantal singles van 65 jaar steeds toe.

Dit hebben een aantal datingsites goed gezien en hebben speciaal voor deze doelgroep websites ontwikkeld die voorzien in de behoefte. Je komt er geen twintigers of veertigers tegen maar alleen leden van je eigen leeftijd. De minimale leeftijd van 50 jaar voorkomt dat je leden tegenkomt die veel jonger dan jou zijn.

Hoe te beginnen

Een begin maken is niet moeilijk. Je bezoekt één van de datingsites voor ouderen die door ons aanbevolen worden en je kunt gratis een account aanmaken. Met dit gratis lidmaatschap kun je zonder kosten kennismaken met de functies, leden en mogelijkheden. Bij de meeste datingsites kun je je profiel invullen, een foto toevoegen en direct op zoek naar andere leden. Veel datingsites bieden hiernaast de optie om de app te downloaden wat ook gratis is. Als je tevreden bent met de werking en berichten wilt versturen dan is in de meeste gevallen een betaald lidmaatschap nodig.

De juiste keuze

Hoewel de keuze groot is zijn er maar een aantal datingsites die door ons aanbevolen worden voor ouderen. Deze hebben we al eerder op deze pagina vermeld. Bij de keuze van deze websites hebben we naar verschillende factoren gekeken waarbij de veiligheid voorop staat. Online daten is leuk en spannend maar er zijn ook mensen die misbruik van je willen maken. Het komt niet veel voor maar jammer genoeg is het nooit helemaal uit te bannen.

Om te voorkomen dat je veiligheid op het spel komt te staan hebben we gekeken naar welke datingsites de profielen handmatig controleren. Hiernaast is het Thuiswinkel.org waarborg een groot pluspunt. Met dit waarborg voldoet de datingsite aan een lange reeks eisen die gesteld worden. Het Keurmerk Veilig Daten is een extra kenmerk waar je naar kunt kijken als je een datingsite kiest maar ook kun je controleren of het aangemeld is bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

De uitdaging

Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het is om iemand te vinden die bij je past. Je neemt je bagage overal mee naartoe en dat geldt ook voor de ander. Als je 65 jaar of ouder bent dan is het compleet normaal dat je kieskeurig bent. Je weet immers als geen ander wat bij je past en wat niet. Je wilt ook niet dezelfde fouten maken als eerder in je leven. Al deze factoren spelen mee in het maken van de juiste keuze.

Eén van de grootste uitdagingen in het leven is om iemand te vinden om je leven mee te delen. Gelukkig zijn er tegenwoordig datingsites je daarbij helpen. Met de huidige techniek is het niet meer nodig om anderen lastig te vallen met je wens om iemand te vinden maar kun je er zelf alles aan doen om met anderen in contact te komen.

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Deel dit artikel
3 reacties