Home Dating 6 fouten die je niet wilt maken op de eerste date

6 fouten die je niet wilt maken op de eerste date

2 minuten leestijd
0
bloemen eerste date

Een eerste date is een spannende aangelegenheid. Wat moet je nu verwachten en ziet je date er precies uit als op de foto’s? De eerste date is een uitdaging vol met spanning, onzekerheid en opwinding. Al deze externe factoren maken het moeilijker dan het lijkt. Hoe moeilijk kan een date tussen twee personen nu zijn? De praktijk zegt wat anders. Online daten kan erg leuk zijn maar toch zijn er veel singles die een aparte eerste date meemaken. Zorg ervoor dat deze aparte dates niet met jou plaatsvinden door deze fouten niet te maken.

1. Een slechte eerste indruk achterlaten

Hygiëne is één van de belangrijkste aspecten van een eerste date. Je hoeft er niet uit te zien als een fotomodel maar er wordt wel gelet op hoe je eruit ziet. Je kleding, haren en geur bepalen voor een groot deel de eerste indruk die je achterlaat. Kom op tijd, gedraag je zoals het hoort, ga goed gekleed en neem je goede humeur mee.

2. Alleen over jezelf praten

Sommige mensen zijn niet meer te stoppen als ze eenmaal begonnen zijn met praten. Dit kunnen de zenuwen zijn maar het wordt al snel als narcisme ervaren. Als je van jezelf weet dat je veel praat bedenk van tevoren dan een aantal vragen die je de ander wilt stellen. Door vragen te stellen voorkom je dat je de gehele tijd aan het woord bent. Wil je toch wat zeggen? Neem dan eerst diep adem zodat de ander nog even de tijd heeft om de zin af te maken of een nieuwe zin te beginnen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

3. Onbeleefd zijn

Je kunt nog zo galant ten opzichte van je date zijn maar als je het personeel van het restaurant commandeert en beledigt dan laat je alsnog een slechte indruk achter. Gedraag je als een gentleman (of woman) tijdens de eerste date. Let op je tafelmanieren als je uit eten gaat, bedank je date als deze een compliment geeft maar behandel andere personen op een respectabele manier.

4. Over de gezamenlijke toekomst praten

Een gezamenlijke toekomst? Geen onderwerp voor tijdens de eerste date. Een eerste date is veel te vroeg om het over de bloemen op jullie bruiloft te hebben. De eerste date is bedoeld om elkaar te leren kennen, meer niet. Je kunt over je eigen toekomst praten maar niet over wat jullie gezamenlijke toekomst is.

5. Moeilijk doen over geld

Als de man de eerste date voorgesteld heeft dan is het een ongeschreven regel dat de man betaalt. Als je dit niet wil als man dan moet je dit van tevoren aangeven. De vrouw rekent er niet op dat ze moet betalen als ze gevraagd is voor een date. Door moeilijk te doen over het betalen van de rekening kan de eerste date eindigen als een fiasco. Zorg er daarom voor dat duidelijk is wie de rekening van de date betaalt en wees bereid om alleen voor de date te betalen.

6. De date niet laten eindigen

Het is beter om een korte eerste date te hebben dan een date die eindeloos lang duurt. Houdt de eerste date kort en bondig. De eerste date is er niet voor bedoeld om alles te vragen en te zeggen. Als de rekening betaald is maak er dan ook een einde aan zodat de date niet urenlang doorsuddert.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dating app Bumble: ‘Singles nu meer bewust van lichaam dan voor corona’

Thuiswerken laat de afstand tot je kantoor verdwijnen, maar het verkleint ook de afstand t…