Home Chatten 5 tips voor WhatsApp berichten

5 tips voor WhatsApp berichten

2 minuten leestijd
0
whatsapp

Alhoewel er geen vaste regels zijn is niet alles geschikt om te versturen via WhatsApp berichten. Het sturen van berichten via WhatsApp is ervoor bedoeld om de ander beter te leren kennen. Het is een stapje dichterbij een ontmoeting als jullie elkaar ontmoet hebben via een dating app of datingsite. De gesprekken via WhatsApp kunnen nog zo leuk zijn; het gaat uiteindelijk om het face-to-face ontmoeten.

Zorg ervoor dat het appen niet te lang duurt, voordat je een apprelatie zit die nergens op uit loopt. Het versturen van berichten is geen vervanging van elkaar in het echt spreken. Het is alleen een hulpmiddel om sneller met elkaar in contact te komen. Hier moet je op letten tijdens het chatten op WhatsApp.

1. Stuur niet teveel berichten of te vaak

Stuur berichten met een doel. Geef de ander de ruimte en stuur niet teveel berichten achter elkaar en de gehele dag door. Dit zorgt ervoor dat je overkomt als een wanhopig persoon. Stuur bijvoorbeeld een bericht in de ochtend om de ander succes op het werk toe te wensen en dan vervolgens pas weer wat later op de dag. Dit laat zien dat je aan de ander denkt maar het komt niet wanhopig over.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

2. Pas op met wat je verstuurt

Als je iets verstuurd hebt via WhatsApp dan is het niet meer in je controle. Dit geldt voor persoonlijke informatie maar ook voor foto’s en video’s. Het is geen probleem om een extra foto te versturen als je de ander vertrouwt maar een foto die belastend kan zijn is geen goed idee. Een dickpic versturen? Je moet er niet aan denken dat dit breed uitgemeten wordt in de media of op het internet. Als je de persoon nog niet ontmoet hebt dan is het belangrijk om uiterst voorzichtig te zijn met wat je naar de ander verstuurd.

3. Let op de timing

Als je een bericht ontvangt dan is de timing van het beantwoorden een belangrijk aspect. Je wilt de ander niet storen tijdens de nachtrust door midden in de nacht een bericht te versturen. Hetzelfde geldt voor een situatie waarbij de ander een belangrijke gelegenheid heeft. Het bericht kan dan als storend ervaren kunnen worden.

4. Niet altijd direct beantwoorden

Reageer je altijd binnen enkele seconden op een bericht? Leer dit dan snel af. Je wil niet overkomen als iemand die geen leven heeft buiten het virtuele leven op de mobiele telefoon. Wacht even met het beantwoorden van het bericht. Het kan anders overkomen alsof je wanhopig bent. Het is verstandig om minimaal een minuut te wachten met het reageren voor je een bericht terug verstuurt. Ben je al online op WhatsApp en de ander kan dit zien? Dan mag je sneller antwoorden. Het is dan immers vreemd als je pas een uur later reageert.

5. Houd het kort, bondig en lief

Een WhatsApp-bericht is geen email waarin je je complete dag vertelt aan de ander. Houdt het kort en bondig maar vooral ook lief. Het is niet nodig om volledige verhalen aan elkaar te vertellen via WhatsApp. Dat kan beter bewaard worden voor de echte gesprekken. Je wilt niet dat je elkaar al door en door kent voordat de date plaatsvindt. Er moet immers ook wat te vertellen zijn op de eerste date.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Chatten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

7 tekenen dat je appjes hem irriteren

Helaas komt de romantiek niet met een regelboek. Toch weten we allemaal dat er een aantal …