Home Datingsites 5 tips voor het schrijven van een eerste bericht op een datingsite

5 tips voor het schrijven van een eerste bericht op een datingsite

2 minuten leestijd
0
bericht mannen

Als het aankomt op het schrijven van een eerste bericht dan is het heel moeilijk om een begin te maken. Wat moet je nu precies in het eerste bericht zeggen? Hoeveel zinnen kun je gebruiken? Omdat je het nog niet eerder geprobeerd hebt is het lastig om wat te sturen, laat staan een reactie te krijgen. Je bent niet de eerste die veel bericht verstuurd maar geen reactie krijgt. Veel mannen hebben hetzelfde meegemaakt. Hier volgen vijf tips die je kunnen helpen om je eerste bericht te schrijven.

1. De titel van het bericht

Op de meeste datingsites kun je een bericht sturen waarbij je een titel moet opgeven. De titel is dan de regel tekst die de ander ziet in de berichten inbox. Om ervoor te zorgen dat het bericht geopend wordt is het belangrijk dat je een goede titel gebruikt. Meestal wordt er al een standaard titel ingevoerd door de datingsite. Als dit gedaan is moet je deze altijd aanpassen. Bedenk in plaats van de standaard titel een unieke titel. Wees creatief en probeer verschillende titels.

2. Het invullen van je profiel

Onderschat niet de kracht van een goed dating profile. Je wordt voordat er op je bericht geantwoord wordt eerst beoordeeld op je profiel en de foto’s op je profiel. Je profiel moet er daarom picobello uitzien. Voordat je bericht gaat versturen, moet je profiel volledig ingevuld zijn inclusief een leuke en aantrekkelijke profieltekst samen met een aantal foto’s waar je goed opstaat. Dit kost in het begin meer tijd maar je pakt het wel meteen goed aan waardoor je kansen hoger zijn.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

3. Verdiep je in de persoon aan wie je een bericht stuurt

Als je van plan bent om een bericht te versturen, lees dan eerst het profiel van de ander door. Bekijk de foto’s van de ander ook goed. Meestal kun je ook veel aflezen van de soort foto’s dat gemaakt zijn. Probeer aan de hand van het profiel en de foto’s erachter te komen hoe de ander is en wat je verwacht van de ander. Pas je bericht aan de persoon aan naar wie je het bericht verstuurt.

4. Hou het kort maar krachtig

Een bericht dat niet te lang is en niet te kort is goed. De lengte van het bericht verschilt per datingsite. Na een aantal contacten met andere personen heb je een idee van de juiste lengte van het bericht. Zorg ervoor dat het bericht in ieder geval niet te lang is. Dit werkt averechts en komt al snel over als wanhopig. Als je een bericht verstuurd dan wil je interesse wekken bij de ander en niet in slaap laten vallen. Een paar zinnen zijn voldoende.

5. Wees creatief

Op een online datingsite heb je veel concurrentie van andere singles. De berichten die je verstuurd komen in de inbox van de andere persoon terecht tussen de berichten van andere singles. Om ervoor te zorgen dat je bericht geopend wordt moet je creatief zijn. Bedenk een leuke en pakkende titel die de lezer uitnodigt om het bericht te openen en te beantwoorden. Gebruik ook informatie uit het profiel van de ander zodat je laat zien dat je oprecht interesse hebt in de andere persoon.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Opzoeknaarjou verwijderen: hoe zeg je je profiel op?

Alle singles die online op zoek gaan naar hun perfecte match hebben hun eigen verlanglijst…