5 tekenen dat je met de verkeerde persoon in een relatie zit

Michael Slender
Door Michael Slender
4 minuten leestijd

Alsof het nog niet moeilijk genoeg is om een relatie te krijgen met iemand die je leuk vindt is het vervolgens nog altijd mogelijk dat het de verkeerde persoon is. Intuïtie is hierbij een belangrijk element dat niet genegeerd mag worden. Je voelt het aan maar het is dan vaak nog niet helemaal duidelijk of je goed zit met je gedachtes. Iedereen is op zoek naar de prins op het witte paard of de huishoudster met het glazen muiltje maar niet iedereen voldoet aan dit plaatje. Dit zijn vijf tekenen dat je een relatie hebt met de verkeerde persoon.

1. Je vergelijkt je partner met je ex

Alleen als je je voorgaande relatie achter je gelaten hebt kun je een nieuwe relatie starten. Dat is de basis vereiste als je een nieuwe relatie begint. Als je je partner vergelijkt met je ex dan ben je niet samen met de goede persoon maar ben je beter af om nog een tijdje single door het leven te gaan. Pas als je je ex niet meer als vergelijkingsmateriaal gebruikt voor nieuwe partners ben je klaar voor een nieuwe liefde.

2. Je wilt heel veel verbeteren

Het is logisch en niet te voorkomen dat je partner niet aan al je voorwaarden voldoet maar als je een lange lijst met verbeterpunten op kunt noemen dan ben je waarschijnlijk samen met de verkeerde persoon. Als de persoon niet zou veranderen, zou je dan nog steeds je gehele leven met hem of haar willen delen? Antwoord nee op deze vraag en je weet dat je met de verkeerde persoon bent.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

3. Je doet niet je best

Als je de juiste persoon tegenkomt dan wil je iedere dag het beste van jezelf laten zien. Zonder het aan te geven, te vragen of te eisen pas jij je aan de ander aan als je te maken hebt met de persoon waar jij je leven mee gaat delen. Als je merkt dat je niet je best doet om jezelf te verbeteren dan is dit een teken dat je mogelijk met de verkeerde persoon een relatie hebt.

4. Niemand mag hem of haar

Liefde maakt blind waardoor je soms niet doorhebt wat je werkelijk in huis hebt gehaald. Als veel vrienden en familie de persoon niet mogen dan kun je je gerust afvragen waarom dit zo is. Natuurlijk kunnen sommigen niet goed omgaan met het gevoel om vervangen te worden of als het gevolg van jaloezie maar het is zeker iets om niet te negeren. Het is zelfs een belangrijk teken dat je met de verkeerde persoon samen bent.

5. Je denkt niet over de gezamenlijke toekomst na

Heb je het gevoel dat je het makkelijk af kunt zonder de ander? Dan weet je eigenlijk zelf het antwoord al. Als je de juiste partner hebt dan wil je graag samen toekomstplannen maken. Dit kan een gezamenlijke verre reis zijn, trouwen of zelfs kinderen. Als je hier niet over nadenkt, afhankelijk van je leeftijd uiteraard, dan is het mogelijk dat je je leven deelt met de verkeerde persoon.

Als je het gevoel hebt dat je met iemand samen bent terwijl je twijfels hebt of het wel de juiste persoon is dan zijn de twijfels vaak terecht. Doe jezelf niet tekort door te settelen voor iemand die niet bij je past.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie