Home Vreemdgaan 5 dingen die je moet doen als je erachter komt dat hij vreemdgaat

5 dingen die je moet doen als je erachter komt dat hij vreemdgaat

3 minuten leestijd
0
vreemdgaan

Hoe onverwacht en verrassend het ook kan zijn, iedereen die zich in een relatie bevindt kan het meemaken: je partner gaat vreemd. Het is een twist in de relatie die niemand ooit wil meemaken. Als het jou overkomt dan staat je leven opeens op z’n kop; je gedachten krijgen geen rust, je voelt teleurstelling, je hart gaat tekeer, maar je bent ook kwaad. Wat moet je dan doen?

Hoewel de pijn niet op een magische wijze weggenomen kan worden, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om beter met de schokkende onthulling om te kunnen gaan. Deze stappen kun je nemen als je erachter komt dat hij vreemdgaat.

1. Waarom is het gebeurt?

Als je nog maar net uitgevonden hebt dat je partner vreemd is gegaan, dan is het belangrijk om in gesprek te gaan. Wat is er gebeurt, hoe is het gebeurt, maar nog belangrijker is het om te weten waarom het is gebeurt. Vraag niet naar details die het mogelijk erger maken maar vraag wel hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe hij zich erna voelde. Dit geeft je een goed beeld van de situatie en hoe moeilijk het ook kan zijn is het een manier om de beweegredenen aan te horen.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

2. Beslissen of hij het waard is om door te gaan

Neem niet snel de beslissing om door te gaan maar denk er goed over na. Is hij het waard om te vergeven? Hoe alles is gebeurt speelt hierbij een grote rol. Een kus tijdens het uitgaan in een dronken bui is immers heel wat anders dan een buitenechtelijke relatie die al maanden aan de gang is. Wees eerlijk naar jezelf toe en denk erover na wat voor type man hij is.

Denk je dat het een eenmalige fout is geweest of dat hij het vaker kan doen? Als het om een verkeerde keuze gaat waar de man veel spijt van heeft dan hoeft het nog niet het einde van de relatie te betekenen. Als hij het vaker gedaan heeft dan weet je zelf heel goed wat je ermee moet doen.

3. Neem een pauze

Als je erachter bent gekomen dat je partner vreemd is gegaan dan heb je tijd nodig om dit te verwerken. Neem een pauze van de relatie zodat je jezelf kunt bedenken hoe het nu verder moet. Het lijkt erop dat dit het begin van het einde van de relatie is maar dat is niet zo. Een pauze is ervoor bedoeld om je rustig na te laten denken zonder dat je steeds geconfronteerd wordt met de man die onderwerp van de gedachten is.

4. Denk na over relatietherapie

Praten over een moeilijk onderwerp met iemand die je veel pijn heeft gedaan is niet eenvoudig. Voor je het weet komen de emoties en woede bovendrijven zodat een normaal gesprek niet mogelijk is. Soms is de enige manier om het erover te hebben mogelijk met een objectief en professioneel persoon. Denk erover na of relatietherapie voor jullie kan werken om op een gestructureerde manier erover te praten en of de problemen op te lossen zijn.

5. Vergeten of vergeven?

Uiteindelijk komt het neer op één ding: vergeef je het of kun je er mee leren omgaan? Het kan de relatie sterker maken en nieuw leven inblazen maar als je het niet aankunt om door te gaan dan is het tijd om alleen door te gaan met je leven. Vergeven is een keuze waarin je de man de keuze geeft om het vertrouwen terug te winnen. Als je er samen uitkomt dan is de kans groot dat het begrip voor elkaar veel beter is en dat de liefde dieper gaat dan ooit tevoren waardoor je dichter tot elkaar komt.

Als je er na een tijdje achter komt dat je er toch niet mee om kunt gaan dan kun je de relatie alsnog beëindigen. Dat iemand vreemd gegaan is hoeft geen straf tot het einde van zijn leven te betekenen. Als je voelt dat de woede niet weggaat en de teleurstelling de overhand houdt dan is de relatie het niet meer waard.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Vreemdgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

32 redenen waarom mensen vreemdgaan vergeven

Vergeven of niet? Dat is de vraag die jij jezelf mag stellen als je partner jou heeft bedr…