Home Dating 3 dingen die je moet vermijden als je gaat daten na een scheiding

3 dingen die je moet vermijden als je gaat daten na een scheiding

2 minuten leestijd
0
dating app

Daten na een scheiding is niet makkelijk. De scheiding heeft vaak voor stress, emoties en twijfels gezorgd waardoor het belangrijk is om niet meteen te beginnen met daten. Wat is gebeurt is gebeurt en als je dat hebt geaccepteerd dan is het pas tijd om weer te beginnen. Als je er weer klaar voor bent om andere singles te ontmoeten dan zijn er dingen die je moet vermijden. Dat zijn deze drie dingen.

Niet verwerkte gevoelens

Daten terwijl je de vorige relatie nog niet volledig afgesloten hebt is gedoemd te mislukken. Waarom zou je gaan daten als je er nog niet klaar voor bent? Emotionele bagage die je meeneemt uit de vorige relatie kan een nadelig effect hebben op de nieuwe relatie als het nog niet verwerkt is. Misschien reageer je je af op je nieuwe partner terwijl je dit eigenlijk tegen je vorige partner had willen zeggen. Dat is niet eerlijk en kan voorkomen worden door jezelf niet te snel weer in het diepe te gooien. Leer van de fouten die gemaakt zijn de in vorige relatie en neem deze ervaringen mee naar een nieuwe relatie. Laat de slechte ervaringen geen invloed hebben op de nieuwe relatie. Het is verstandig om met daten te wachten als je nog opgekropte woede of gevoelens hebt.

Rebound relaties

Een rebound relatie is een relatie die erop gericht is om een leegte te vullen. Het is er om de eenzaamheid te voorkomen of als afleiding. Voor degene die uit een gebroken relatie komt is het misschien spannend, leuk en avontuurlijk maar voor de ander niet. Deze heeft misschien het idee dat het een “echte” relatie is terwijl het voor de ander maar tijdelijk is.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Een rebound relatie begint vaak op het moment dat één van de personen er nog niet klaar voor is. Na een scheiding is er vaak het gevoel dat er iets mist in het leven. Een gesprek bij thuiskomst van werken, de knuffel op de bank en noem het maar op. De rebound relatie vervult deze leegte maar het is slechts tijdelijk. Voorkom dat je een rebound relatie aangaat zodat je de ander en jezelf de pijn en het verdriet bespaart.

Nieuwe personen vergelijken met de ex

Als het huwelijk of relatie met de ex niet goed verlopen is door het gedrag of de acties van de ex dan is het logisch dat je dit niet snel vergeet. Het betekent echter niet dat alle personen hetzelfde gedrag gaan vertonen na verloop van tijd. Iedereen is anders. Wat de één heeft gedaan hoeft de ander niet te doen. Je ex kan vreemd zijn gegaan, maar dat betekent niet dat alle personen die je tegenkomt in staat zijn om vreemd te gaan. Er zitten altijd rotte appels tussen die het verpesten voor de rest. Vergelijk daarom nooit iemand met een ex zodat je met een schone lei kunt beginnen. Dat is de enige manier om weer succesvol te kunnen daten.

Daten na een scheiding hoeft niet moeilijker te zijn dan daten voor het huwelijk. Het gaat erom dat je je beste been voor zet zodat je de beste versie van jezelf laat zien. Om van daten een succes te maken is het belangrijk dat je er klaar voor bent. Date niet te snel na een scheiding maar als je toch begint dan weet je nu waar je op moet letten.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Deze lichaamstaal kan zeggen of de eerste date goed gaat

Eerste dates kunnen opwindend of ongemakkelijk zijn, vaak zelfs tegelijk. Je weet niet wie…