Home Dating Twijfel je? 15 redenen om online daten te proberen

Twijfel je? 15 redenen om online daten te proberen

3 minuten leestijd
0

Online daten; alleen de gedachte kan bij sommige singles al de haren overeind doen staan. De spanning, het ongemakkelijke gesprek en twijfels zijn voor hen reden genoeg om het nooit te proberen. Toch zijn er talrijke voordelen waar je van kunt profiteren. Het is goed voor je zelfvertrouwen, je hebt meer keuze en bovendien help je het lot een handje mee zodat ook jij gelukkig kunt worden met een nieuwe partner. Dit zijn 15 redenen om online daten te proberen:

1. Je ontmoet mensen met diverse achtergronden

Studeer je nog? Dan kom je ongetwijfeld veel studenten tegen in je dagelijkse leven. Het kan echter verfrissend zijn om iemand te ontmoeten die al op vroege leeftijd een bedrijf begonnen is. Je ontmoet allerlei singles die je normaal gesproken niet tegenkomt. Er zijn singles te vinden op datingsites uit alle lagen van de bevolking met verschillende interesses.

2. Je komt andere types tegen dan je gewend bent

Je kunt in contact komen met leuke singles die niet je standaard type zijn. Terwijl je normaal gesproken allen contact hebt met personen die aan je eisen voldoen kan het zijn dat een ander type misschien beter bij je past. Je komt er pas achter als je het probeert. Online daten kan je hierbij helpen. Hierdoor leer je jezelf en je eigen smaak beter kennen.

3. Het is goed voor je zelfvertrouwen

Duizenden singles zijn actief op online datingsites. Hoewel je zou denken dat iedereen op vrijdag een date heeft zij er singles die nooit daten. De interesse van anderen is het enige dat belangrijk is, niet het daten. Berichten ontvangen van geïnteresseerde singles kan goed zijn voor je zelfvertrouwen.

4. Je bespaart tijd

Waar kun je nog meer tientallen singles spreken binnen een uur? Nergens, alleen online. Online daten bespaart tijd, veel tijd. Je hoeft niet langer blind dates uit te zitten met singles die je tijd verspillen. Door online daten leer je binnen korte tijd veel mensen kennen.

5. Je leert meer over wat je zoekt

Door online daten kom je er sneller achter wat je precies zoekt in je toekomstige partner. Door het opstellen van een profiel wordt je aan het denken gezet over je behoeften, waarden en verwachtingen van een potentiële partner.

6. Je komt erachter wat anderen zoeken

Weet je maar niet hoe je je moet gedragen als partner? Je leert veel door te bekijken wat anderen belangrijk vinden in een relatie. Dit helpt je misschien niet meteen maar wel later als het je lukt om een partner te vinden.

7. Het aanbod is groter

Als je je bedenkt dat bijna iedere single van Nederland wel eens een dating app geprobeerd heeft dan kun je nagaan over welke aantallen het gaat. Het aanbod singles is bijna onbeperkt. Op een datingsite heb je meerdere matches waarmee je in contact bent. Je kunt vrijblijvend berichten versturen met meerdere singles voor je de keuze maakt om op een eerste date te gaan.

8. Je leert dat afwijzingen niet erg zijn

Je leert om te gaan met de angst voor afwijzingen. Niet elke single is in je geïnteresseerd maar er zijn genoeg andere singles waardoor je leert om minder waarde te hechten aan een afwijzing.

9. Je bent sneller op je gemak

Je leert de persoon al goed kennen voor je elkaar ontmoet hebt. Hierdoor voel je je sneller op je gemak bij de persoon tijdens een eerste date. Uiteraard is er altijd sprake van spanning maar doordat je al veel gesproken hebt voelt het alsof je de persoon al kent. Vergelijk dit met een blind date die je nog helemaal niet kent.

10. Je stelt jezelf weer beschikbaar

Na een lange relatie kan het lastig zijn om te bepalen of je er wel of niet klaar voor hebt. Schrijf je in op een datingsite en de kogel is door de kerk: je bent weer beschikbaar. Online daten is een uitstekende manier om jezelf weer op de markt te zetten als je al langere tijd weer single bent.

11. Je helpt het lot een handje

Als je wacht tot je iemand in het echt tegenkomt dan weet je nooit wanneer dit moment zich voordoet. Door online daten neem je hef in eigen handen. Je maakt zelf de keuzes en bepaalt zelf met wie je op date gaat.

12. Je kunt eenvoudig geschikte singles vinden

Een handige feature van de dating apps en websites is het zoekfilter. Je kunt op een online datingsite filters instellen zodat alleen singles getoond worden die voldoen aan je eisen. Vaak kun je selecteren op opleidingsniveau,
afstand, leeftijd en nog veel meer.

13. Het is geaccepteerd

Iemand ontmoet op een datingsite? Er is niemand meer die dit vreemd vindt. Je hoeft je niet meer te schamen dat je iemand ontmoet hebt via een datingsite. Een groot deel van de singles is actief op online datingsites waarvan er veel een relatie aan overhouden.

14. Je kunt werken aan jezelf

Durf je in het echt niemand aan te spreken maar online wel? Door online daten kun je ervaringen opdoen die in het echte leven van pas kunnen komen. Je leert jezelf beter kennen en zoals men zegt; oefening baart kunst.

15. Je kunt er een relatie aan overhouden

Ben je het zat om alleen te zijn? Online daten is op dit moment de nummer één manier om andere singles te leren kennen. Blind dates zijn verleden tijd. Er zijn je veel singles voorgegaan die met succes online daten geprobeerd hebben en nu getrouwd zijn en kinderen hebben.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Wat wil ik in een relatie? Dit is hoe je erachter komt

Relaties zijn niet makkelijk. Er is geen wiskundige formule die duidelijk maakt of jij de …